Animal Crossing New Horizons: de update

Dorpsbewoner in Animal Crossing New Horizons

We spelen al ruim een jaar Animal Crossing New Horizons op de Switch. Dat begon net na het begin van de eerste lichte lockdown toen het spel voor de Nintendo Switch net uit was. En toen werd het een vervanging van de dingen die we niet konden doen. Shoppen? Ga naar de Able Sistres en Nook’s Cranny. Koffie drinken? Ik plaatste een koffiemachine en stoeltjes bij het strand in het spel en deed net alsof. Sociale interactie? De medebewoners van mijn eilandje waren een lieve vervanging. En nu, ruim een jaar later, is er een laatste update én een betaalde uitbreiding. Yay!

Verzamelwoede: pixelkleding en pixelmeubels

Animal Crossing New Horizons (ACNH) is in de basis een spel waarbij je alles wilt verzamelen. Je begint met niks: je poppetje, de dorpsbewoner, wordt op een eiland gezet met een tent, een slaapzak en een lamp. En een radio, geloof ik. Dan komt de eigenaar van het eiland met het idee om een huisje voor je te bouwen. Je zegt ja, en een dag later staat er een bescheiden huis met één kamer. En de eigenaar, Tom Nook, verkoopt allemaal spulletjes die je in je huis kunt zetten. Oh, en of je de kosten van de verbouwing nog even wilt afbetalen. Je verdient geld (Bells) door vissen, bloemen en insecten te verkopen aan Tom Nook. Het is een circulaire economie. Maar er zijn steeds nieuwe meubels, nieuwe kleding en andere zaken om je Bells aan uit te geven. Dus je blijft maar vissen, bomen omhakken en wat nog meer Bells oplevert.

Elke dag spelen betekent ook dat we aardig wat Bells verdienden. Die gaf ik dan het liefst uit aan nieuwe pixelkleding. Bovenstaande outfits zijn maar het topje van de ijsberg aan kleding die ik verzameld heb. Hoewel we de uitbreidingen van het huis hebben uitgeput, met drie kamers, een zolder en een kelder, hebben we niet genoeg ruimte om alle meubels en spullen op te slaan. Toen de nieuwe uitbreiding werd aangekonding was de optie om je opslagruimte uit te breiden wat ons het meest gelukkig maakte!

Animal Crossing New Horizons laatste gratis update

Maar er is meer: Brewster is terug met The Roost, een plek waar je eindelijk koffie kan drinken. Je medebewoners kunnen ook het café binnenlopen en zo zagen we mijn favoriet Flurry het hamstertje met een kopje koffie aan de bar zitten. Er zijn meer opties om te socialiseren en je kunt nu ook op een ander eiland een soort van marktje inrichten. Daar kun je dan … weer dingen kopen.

De laatste update is heel fijn en ik denk dat voor spelers die nu beginnen het spel echt compleet is. Misschien is er zelfs te veel te doen! Maar omdat alles zo schattig is en lief en knus en gezellig … Het is geen slechte plek om even naar te ontsnappen als je je eigen kamertje even zat bent. Natuurlijk is het een spel, maar ik kan echt blij worden van de roze struisvogel die me vertelt dat ik geweldig ben. Ik weet dat het niks betekent, maar ik krijg er toch ongewild een glimlach van op mijn gezicht.

Betaalde update: nieuwe mogelijkheden

Met de uitbreiding Happy Home Paradise krijg je de mogelijkheid om meer met de inrichting van huisjes bezig te zijn en weer geld te verdienen, in de vorm van Poki (niet Bells). Op een archipelago worden vakantiehuisjes gebouwd en aan jou de taak om voor elke gast het perfect huisje te bouwen. Je moet wel heel erg dwars zijn om dat te verknallen, dus iedereen is wederom enorm blij met wat je aflevert. Ook als het een fabriekshal is. Nieuwe thema’s, nieuwe meubels en een compleet andere manier van spelen.

Wij hebben dus echt eigenlijk alles al zo’n beetje uitgespeeld. Het museum is af, behalve de kunstobjecten. Maar we hebben nu dagelijks toegang tot de kunstobjecten om ze te kopen dus ik denk dat dat binnenkort ook vol is. We hebben alle liedjes van KK Slider gekregen. En ik denk dat ik bijna alle kleding wel heb. Het is dus fijn dat we wat nieuws kunnen verzamelen: giroids, nieuwe liedjes, nieuwe meubels, nieuwe achievements. Met de update én de uitbreiding zie ik mezelf over een jaar nog wel ACNH spelen.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.