Lockdown Light Diary #1

Lockdown Light Diary #1

Vandaag begint de avond lockdown, waarbij om 5 uur in de avond alles wat niet-essentieel is gesloten wordt in de hoop dat we hiermee de besmettingen met het corona virus voldoende vertragen om de zorg te ontlasten. Ik wilde eigenlijk wel eens bijhouden voor de komende drie weken hoe dat voor mij (of voor ons) is. Als ik heel eerlijk ben zie ik niet dat ons dit veel last gaat geven. Maar laten we eens kijken hoe het de komende weken gaat.

Zondagdingen

Het is zondag dus we hebben al weinig verplichtingen. We waren een week geleden wel van plan om dit weekend bij familie in het noorden van het land te logeren, maar in overleg hadden we dat al afgezegd. Het is het niet waard om mijn kwetsbare familieleden mogelijk aan te steken met iets waar ik misschien zelf geen last van heb. We hebben dat ook meteen doorgetrokken naar kerst en oud en nieuw: dit jaar zullen we onze familie niet meer zien, in real life en daar heb ik eigenlijk geen probleem mee omdat we weten waarom we dat doen. En daarbij, we kunnen bellen, videobellen, zoomen: er kan gewoon direct contact worden onderhouden.

Van andere familie wisten we al langer dat we ze voorlopig niet zouden zien: zij wonen in het buitenland en reizen is iets wat we nu even niet doen. Maar goed, ik zou sowieso niet én naar Amerika én naar Azie gaan reizen in één jaar: dat is me te veel en te ver. Ik denk dus niet dat dat door corona in de war is geschopt.

Knus met z’n tweetjes

Deze zondag grijpen we aan om onze Dungeons & Dragons spel voor te bereiden. Dat is al volgende week zondag en spelen we online. Dat doen we ook niet vanwege corona; we doen dat omdat een paar van de spelers niet in Nederland zijn. Het is de tweede keer dat we dit organiseren en we hebben dus een soort vervolg gemaakt op het spel van vorig jaar. Dat werd trouwens uiteindelijk pas in januari dit jaar gespeeld, dus het is nog niet zo heel lang geleden. Centraal staat weer het dorpje waar zich allerlei rare en enge dingen afspelen die met kerst te maken hebben.

En aangezien we bijna met The Blacklist (tv serie) klaar zijn, kijken we de film Stargate, ook met James Spader. Lekker op de bank, kopje koffie, koekjes: lekker knus. Ik denk dat we na The Blacklist beginnen aan de serie Stargate: SG1. Die hebben we al zeker 3 keer gezien, maar er kan nog een vierde keer bij.

Beginnen aan kerst

Zo langzaamaan begin ik steeds meer kerstversiering neer te zetten en op te hangen. Normaal wacht ik daarmee tot de dag na sinterklaas, maar dit jaar ben ik niet van plan me de lol van kerst te laten ontnemen en wil er zo lang mogelijk van genieten. De laatst 4 jaar is kerst echt dramatisch slecht geweest door persoonlijke en familieomstandigheden (die, alweer, niks met corona te maken hadden). Ik heb het idee dat ik iets moet inhalen.

Tegelijk hebben we niks in huis gehaald voor sinterklaas; geen pepernoot, geen chocolateletter, echt niks. Zelfs geen klein leuk kadootje voor elkaar. Maar misschien dat ik deze week nog zelf kruidnoten ga bakken, als ik zin heb. Maar eigenlijk richt ik me nu erg op kerst en moet ik eigenlijk gaan oefenen op mijn Yorkshire Puddings.

Morgen iets te vieren?

Een zondagavond is bij ons dus House op tv kijken, een makkelijke maaltijd en even rust nemen voor de week weer begint. Morgenavond hebben we een klein beetje iets te vieren en zullen we dus, zoals we vaker doen, eten bestellen bij ons favoriete restaurant. Dat is prima te doen en deden we ook al voor de pandemie vaak (eh … te vaak? Het is erg lekker en zo makkelijk).

Morgen gaan we er wel even uit met z’n tweetjes. Maandag is een rustige winkeldag en dus ideaal om even te shoppen voor dingen die we bijvoorbeeld moeten passen, zoals schoenen. Ik heb echt nieuwe winterschoenen nodig en die pas ik liever dan dat ik ze bestel. Ik doe dat sowieso al liever op een rustig moment in de week dan op een drukke zaterdag. En ik wil even inslaan bij het Japanse winkeltje. De vriezer is weer redelijk leeg dus er kan weer wat bij!

Tot dusver voor ons dus nog business as usual. Ik ben er twee keer uitgeweest om met de hond te wandelen, mijn gozer laat later op de avond de hond nog twee keer uit. Ik merkte nog niet dat het echt veel rustiger is. Morgen een vrije dag en de rest van de week werken we thuis. Eens kijken of de files weer minder lang worden op de radioberichten.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.