Lockdown Light Diary #2

Lockdown Light Diary #2

Na drie dagen merk ik nog niet echt veel verschil. Als ik terugdenk aan de eerste echte lockdown dan staat me bij dat er bijvoorbeeld in de ochtend meer dan eens géén files vermeld werden. Of dat ik over straat liep met de hond en dat er géén auto’s langsreden. Ik heb nu nog niet het idee dat het erg rustig is op de weg. Wat hebben wij de afgelopen dagen zelf gedaan, of juist niet?

Maandag, vrije dag

Zondagavond hebben we rustig doorgebracht. We kijken naar het eerste deel van The Beatles documentaire ‘Get Back’. Halverwege geeft de router of de app het op en vinden wij het eigenlijk ook wel mooi geweest. Het is wel een leuke documentaire over het creatieve proces. Maar met afleveringen van film-lengte is het ook wel een beetje lang.

Dit weekend hadden we al ingepland als een lang weekend. Een vrije maandag is een heerlijk begin van de week. We staan redelijk op tijd op en spelen Animal Crossing. Ik heb een restaurant en keuken ingericht in het spel. Daarna schuif ik even achter de computer om mail en nieuws te lezen. We besluiten na de lunch naar het winkelcentrum te gaan. Uit ervaring weet ik dat maandag en dinsdag echt rustige dagen zijn, zelfs rond de feestdagen. Tijdens de lunch kijken we de pilot aflevering van Stargate SG1 en dat is genieten.

We gaan naar drie winkels en dat is genoeg. Ik kan geen schoenen vinden die ik leuk vind, dus jammer: geen aankoop. Maar we halen wel wat dingen bij het Japanse winkeltje: kippasteitjes, ingevroren lotus-wortel en custard-buns. Voor de buns (gestoomde bolletjes) moet ik wel even op zoek naar een stoompan. Ik denk dat ik die nog wel ergens heb. Het is trouwens inderdaad niet heel erg druk in het winkelcentrum. Jammer dat de oliebollenkraam dicht was. Of: gelukkig.

Maandagavond bestellen wij eten bij ons favoriete Italiaanse restaurant. Om het echt gezellig te maken, eten we dit keer bij uitzondering eens aan tafel. Beetje restaurantgevoel mag wel, dacht ik. En in plaats van The Blacklist de tweede aflevering van Stargate SG1. Het is een prima afsluiting van het lange weekend. Morgen weer aan het werk.

Dinsdag weer aan het thuiswerk

Hoewel woensdag de boodschappen bezorgd worden, zijn er een paar verse produkten die we nu nodig hebben. Gelukkig is er een supermarkt dichtbij. Waarom laten we dan bezorgen? Omdat dat tijd scheelt. En zonder auto is de betere supermarkt (niet die dichtbij is) een stuk minder makkelijk bereikbaar. Boodschappen bestellen deden we al regelmatig voordat alles dichtging in 2020.

Het is trouwens op de weg nog net zo druk met auto’s als in ‘normale’ tijden. Ik heb niet het idee dat er weer veel wordt thuisgewerkt. Iedereen raced weer naar kantoor. Tegelijk hoor ik ook meer ambulances dan normaal en we wonen redelijk dicht bij een ziekenhuis. Zal vast wel toeval zijn.

Op dinsdag kijken we altijd The Expanse en dan eten we vaak iets met rijst en kippasteitjes. Dit keer met sojaboontjes, brocolli, champignons en ui. En waarschijnlijk ook weer lotuswortel, want dat is lekker. Hoewel het snel klaar te maken is, hebben we een enorme afwas hierna. Maar het is het wel waard. En later op de avond gaan we aan de slag met een nieuwe puzzel van 1000 stukjes. Er is iets verslavends aan puzzelstukjes aan elkaar vastmaken (als ze passen, natuurlijk). Het is iets wat we af en toe doen en nu leek weer een prima moment om zo’n puzzel te maken.

Ik heb nog niet het idee dat ik iets mis. Maar mijn gozer kijkt maar steeds naar de trailers voor Spiderman en heeft het over ‘kaartjes bestellen’ voor de film. Ik moet dat zelf nog even over nadenken en loop niet op de feiten vooruit. We zien wel, denk ik dan.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.