Happy Moments #1: November

Happy Moments #1: November

Het is een rare tijd, blijven we maar zeggen. Daardoor kan ik me soms te vaak blindstaren op wat niet kan of mag. Maar er zijn gelukkig echt wel veel dingen waar ik blij van wordt. Het zijn misschien heel persoonlijke kleine momentjes, maar als ik ze niet opschrijf dan vergeet ik ze misschien. Dus hier de kleine dingen die mij gelukkig maakten in de afgelopen maanden. Want ik heb niet exact bijgehouden wat ik alleen in november deed.

Feestjes in het klein

Italiaans eten bestellen bij ons favoriete restaurant, als we geen zin hebben om te koken. We hebben er nu vaker besteld dan dat we er aan een tafeltje gegeten hebben, maar ook thuis smaakt het lekker. Met knapperig broodje erbij!

Tussendoor een croissantje halen op een doordeweekse thuiswerkdag. Mijn gozer werkt thuis, ik werk nu thuis als zzp-er en af en toe stap ik weer in mijn office manager schoenen en besluit ik de ‘collega’ te trakteren op een extraatje bij de koffie. Dan voelt je dag toch weer een beetje bijzonder.

Het middagsnackmoment van de hond. Ik laat Chi altijd in de middag uit en daarna krijgt hij een hondensnack. Soms als ik het vergeet komt hij heel zielig naast me staan piepen, als ik weer achter de computer zit.

Feestjes in Animal Crossing New Horizons! Elke bewoner op mijn eiland heeft een eigen verjaardag en dan ben ik altijd uitgenodigd. Het is niks bijzonders, en toch sla ik geen verjaardag over. Ook zonder slagroomtaart.

Geluksmomentjes

Als de kat en de hond samen op de bank liggen te slapen. Ja, ze zijn samen opgegroeid, maar het zijn geen vrienden die uitgebreid met elkaar knuffelen. Soms liggen ze per ongeluk op de bank, net niet tegen elkaar aan.

De bezorging van een nieuw dekbedhoes. Dat klink misschien niet zo spannend, maar op dit moment gebruiken we de ‘oude’ hoezen die nog van mijn ouders waren op ons bed. En daar is niks mis mee: het is duurzaam, he? Maar ik wilde wel één hoes die ik zelf mooi vond en zelf had uitgezocht. En die hebben we nu.

Samen met mijn gozer aan een nieuwe tv-serie beginnen. The Wheel of Time is een serie waar ik erg naar vooruit keek en waar ik van hoop dat we er samen van kunnen genieten. De eerste afleveringen vind ik in ieder geval al heerlijk

Koekjes uit Italië. Dit is misschien het meest decadente wat we dit jaar deden: een paar dozen, best dure, koekjes bestellen bij ons favoriete winkeltje in Siena. De koekjes zijn een beetje heen en weer gesmeten maar voor zover ik kan nagaan nog redelijk heel gebleven. En een pot pistachio creme, heerlijk!

Vermaak en zo

Ow! Spelletjes-avond met z’n tweetjes! Ik kan wel gaan lopen zeuren dat we nu geen D&D aan de tafel kunnen spelen met onze groep, maar het is ook heel fijn om dan wel samen met mijn gozer een spel uit te kiezen en dat te spelen. Dungeons&Dragons spelen we nu weer even online. Onze groep kan gelukkig makkelijk schakelen. Ik hoop wel dat we snel weer met en grotere groep aan tafel zitten in plaats van achter de webcam.

Vaker wandelen na het werk. Het sloop er in: miijn gozer had zijn been gebroken en kon niet meer de vroege avondwandeling met de hond doen. Ik deed het sporadisch, omdat er daardoor ook meer andere taken bij mij kwamen te liggen. Geen zorgen: de hond kreeg altijd genoeg wandelingen met alleen mijzelf. Maar het tijdstip was onhandig omdat ik dan ook het avondeten maakte. Nu gaan we weer langzaamaan vaker die wandeling na het werk doen. En dat is eigenlijk heerlijk.

En nu de laatste maand van dit jaar.


Eén reactie op “Happy Moments #1: November”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.