Streaming Films December: geen kerstfilms

Streaming Films December: geen kerstfilms

December is de tijd om kerstfilms te kijken, maar er zijn ook andere leuke films. Heb je geen zin in een kerstfilm, dan heb ik hier een paar leuke aanraders voor je.

Om te lachen

Dark Shadows – Netflix. Dark Shadows is heel los gebaseerd op een oude bovennatuurlijke soap tv serie. Er zit redelijk wat humor in en met Johnny Depp als vampier mag je dat ook wel verwachten. Het is een nogal ingewikkelde familiegeschiedenis die tweehonderd jaar teruggaat, met liefde, bedrog en hartstocht. De bovennatuurlijke familie woont in een normaal dorpje en dat loopt natuurlijk ook uit de hand.

Coming 2 America – Prime Video. Het vervolg op de Eddie Murphy film Coming to America. In dit vervolg is de Afrikaanse prins een Afrikaanse koning geworden, met een familie en een zoon die zijn opvolger is. Is de vader ineens strenger geworden of mag zijn zoon ook zijn eigen vrouw uitkiezen? Okay, dat klinkt erg ongrappig, maar geloof me: het is een grappige film. Murphy is ouder geworden, maar zet echt een mooie prestatie neer. En ik denk dat ik hem misschien nu nog grappiger vind.

Om te dansen

Bill & Ted Face the Music – Netflix. Het derde deel van Bill & Ted die nu mannen van middelbare leeftijd zijn. Hun dochters zijn nu de tijdreizigers en moeten hun vaders een beetje helpen met hun missie om de wereld samen te brengen door middel van muziek. Die ene song die alles gaat goed maken en de toekomst gaat redden. Fijne film, vond ik, maar ik ben een Bill & Ted fan. Ga er lekker voor zitten, zet je verstand op nul en denk er niet te veel over na.

Footloose – Prime Video. Als ik tienerkinderen zou hebben, dan zou ik ze dwingen deze film met mij te kijken. Gewoon om ze een beetje te pesten. Van die heerlijke jaren 80 muziek. Oh nee, of is dit de remake? Oh, dit is de remake. Never mind dan. Of … toch? Ach, als er maar muziek in zit.

For the kids

Matilda – Netflix. Gebaseerd op het boek van Roald Dahl. Matilda is een jong meisje dat heel anders is dan haar ouders. Ze leest graag en is erg slim. Van de volwassenen om haar heen hoeft ze niets te verwachten, behalve die ene speciale juf natuurlijk. Echt een heerlijke film, ook om met jongere kinderen te kijken. Of gewoon uit nostalgie en jeugdsentiment.

Afbeelding van IMDb

Arietty – Netflix. Ik weet zeker dat ik deze ergens al eens eerder heb aangeraden. Arietty is een anime-film over een groep mini-mensjes die in huizen van grote mensen wonen. Arietty is een meisje uit zo’n familie en zij gaat een vriendschap aan met een jongen van normale grootte. Het is erg schattig en ook een beetje spannend. Heel geschikt om met jonge kinderen te kijken.

Voor het jeugdsentiment

The Goonies – Prime Video. The Goonies zijn een groepje jongens die de huizen van hun ouders willen redden van een ontwikkelaar die er liever iets als een kantorencomplex of dure apartementen wil neerzetten. Samen proberen ze de piratenschat te vinden waardoor ze de ontwikkelaar kunnen uitkopen. Ondertussen zijn er ook nog ontsnapte gevangenen die hen op de hielen zitten. Als die de schat in handen krijgen, dan loopt het natuurlijk anders af. Jeugdsentiment voor mij. Heerlijk.

Legend – Prime Video. Een oude film, met een jonge Tom Cruise. Ergens in een magisch land wonen eenhoorns. De duistere heer wil die eenhoorns uit de weg ruimen omdat … hij … eh, niet van witte paarden houdt? Oh nee, omdat zij jeugd en onschuld vertegenwoordigen en daar houdt hij niet van. De duistere heer is overigens Tim Curry die dat ontzetten goed doet. Dan is er nog een jonge onschuldige dame die eigenlijk gewoon de eenhoorns eens wil zien en dat loopt dan mis. Best een spannende film, dus niet voor al te jonge kijkers.

Voor de volwassenen

The Wind Rises – Netflix. Deze anime-film speelt zich af rond de Tweede Wereldoorlog in Japan. Het gaat over een ontwerper van vliegtuigen. Japan was in de oorlog onderdeel van de Axis landen en dus nazi-Duitslands bondgenoot. Toch is dit een mooie film, over een andere kant van de oorlog. Ook komt wel een beetje naar voren dat de Duitsers het niet zo heel erg ophadden met Japan. Is het een beetje witwassen van de geschiedenis? Ik denk van wel, maar aan de andere kant is niets heel erg zwart/wit. De Japaners hebben ook vreselijke dingen uitgehaald in de oorlog, maar als we niet openstaan voor hun ervaringen dan leert niemand iets. En nee, het is geen hele zware of nare film. Echt niet.

Her – Prime Video. Even een mooie rustige film er tussendoor, met Jaoquin Phoenix. Een beetje eenzame man wordt verliefd op een computerbesturingssysteem, met de stem van Scarlett Johansson. Hoe kan dat, vraag je je af. Maar de film is overtuigend. En ook ontroerend. Beetje romantisch, maar niet suikerzoet.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.