Lockdown Light Diary #4

Kaarsen op tafel

Het wordt een korte diary, want ik heb het best druk! Ik ben bezig met een opdracht en dat is natuurlijk erg leuk. En ik ben ook fanatiek kerst aan het voorbereiden. Dit jaar wil ik zoveel mogelijk genieten van kerst en daarom ben ik op alles voorbereid. De lockdown light heeft hier voorlopig nog geen vat op.

Donderdagavond en vrijdag

Donderdag kan ik nog net een pakketje naar het ophaalpunt dirigeren, omdat de levertijd van de pakketjes me nu niet goed uitkomt. Vrijdag kan ik het op een tijdstip dat het mij uitkomt ophalen. En dan kan ik meteen nog even een winkeltje in om een nieuw pannetje te kopen. Maar hoewel ik van PostNL een mail en een melding in mijn ap krijg dat het pakketje is afgeleverd op het afhaalpunt, blijkt het daar dus niet te zijn. Gaat weer lekker. Ik kom weer op het punt dat ik ergens maar niet meer bestel omdat PostNL zo ontzettend laks is met hun bezorging. Ik haal wel het pannetje op: een kleine tamagoyaki-pan voor Japanse omeletjes.

Vrijdagavond is het Flammkuchen-avond en we kijken de vijfde aflevering van Wheel of Time. Ik heb hier echt de hele week naar vooruitgekeken en ben erg in mijn nopjes dat de aflevering iets rustiger is en meer aan achtergrond-informatie levert. Als boeklezer ken ik de wereld al, maar mijn gozer is redelijk nieuw en had nogal wat vragen. Die zijn nu redelijk beantwoord.

Zaterdag kerstbox

De afgelopen jaren hebben we begin december een doos ingepakt met spulletjes voor kerstavond. En nu begin ik aan de kerstbox voor sinterklaas! In onze Xmas Box stop ik koekjes, overgebleven chocoladepepernoten en de kerstmokken met mocca-koffie. Er zit nog meer in, maar een deel ervan wil ik graag als verrassing houden. Een Xmas Box is geen vervanging voor kerstkado’s en die pak ik ook nog apart in. Mijn gozer merkt op dat hij niet weet welke kadootjes het zijn en ik zeg dat dat ook de bedoeling is. Dat het – hint, hint – erg leuk is om verrast te worden met bijvoorbeeld een nieuw deel uit de comicbook reeks Sandman, van Neil Gaiman. Hoe direct je soms moet zijn om verrast te worden met een kadootje dat je ook echt wilt!

Na het sporten op zaterdag bestellen we dan ook maar snel een kerstboom. Je moet de kadootjes ook wel ergens onder kunnen leggen, toch? En dan lekker aan de pizza terwijl we kijken naar Blake’s 7.

Zondag Dungeons & Dragons jaarlijkse One-Shot

Zondagochtend maak ik de Xmasbox zo goed als af. Na de lunch loggen we in om via Discord ons jaarlijks terugkerende One-Shot game te spelen. Eén van onze vrienden uit Engeland kan ook meedoen en dat maakt het extra speciaal. We transporteren ons naar het winterse dorpje Northstar, waar de griezels ons weer de stuipen op het lijf jagen. Een kerstman gemaakt van sneeuw? Een rendier dat mensen opeet? Een gigantische speculaaspop die zijn dropknoopjes gooit als bommetjes?? En dan denkbeeldige kadootjes uitdelen aan de spelers die er in het spel dankbaar gebruik van maken om de griezels te verslaan.

Maandag pakketjes en meer kerst

Maandag heb ik eerst video-overleg over de te bouwen website. Ik kan weer een stapje verder en ga aan de slag met verschillende zaken. Na de lunch doe ik weer een poging om dat pakketje op te halen. Ondertussen heb ik al een herinneringsmail gehad van PostNL, dat ze mijn pakketje ook weer op vrijdag retoursturen, want dan heb ik te lang gewacht. Irritant. Het pakketje neem ik mee naar huis en ik loop snel de supermarkt in om brood te halen. En als ik daar toch ben: kerstkoekjes en chocolaatjes. Dit zijn andere kerstkoekjes dan die ik al in de box had gestopt. Dus dat mag. De doos zit nu ook wel vol en ik strik de linten definitief dicht. Denk ik. En dan lekker in de avond Stargate kijken van de dvd’s die we hebben.

Op dinsdag begin ik weer vol aan het ontwerpen van een visitekaartje. En schrijf ik deze diary #4 nog even af. Vanavond eten we weer lekker iets van rijst en dit keer misschien een miso-soep gevuld met in ieder geval lotuswortel. En dan kan ik ook mijn tamagoyaki pan uitproberen. Ik kijk er naar vooruit. De afgelopen dagen hebben we weer weing echte contactmomenten gehad, maar ik heb nog steeds niet het idee dat we iets missen op social gebied. Wat ik wel merk is dat het de afgelopen dagen echt rustiger op de weg is geworden. Ik denk dat meer mensen thuiswerken en thuisblijven.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.