Lockdown Light Diary #5

Kaarsen op tafel

De pakketjes voor kerst blijven binnenkomen en ik mag ze nog niet eens uit de doos halen! Het wordt meteen in kerstpapier ingepakt en klaargezet voor als de boom er is. Kerst is echt aangebroken in Huize Tuxedo Cat! En dat betekent dat ik ook kerstkadootjes moet gaan regelen voor de mensen waar we geen fysieke kerst mee gaan vieren. In deze diary loop ik wel een beetje tegen de beperkingen aan, maar ik blijf denken in mogelijkheden.

Woensdag: kerstboodschappen plannen

Het is een produktieve dag waarin in echt vaart maak met het ontwerp van een website. Het is lekker om daaraan te werken en ik merk dat de dag dan ook zo omvliegt. Ik krijg ook nog een aardig mailtje van iemand die wel een advertorial voor me wil schrijven, maar mijn website is daar niet voor bedoeld en dat geef ik ook aan. Ik vermoed dat ik dit binnenkort wel op iemand anders’ blog voorbij zal zien komen en dat is ook prima. Het gaat toch wel de goede kant op met mijn werkzaamheden.

Ik hakte ook knopen door voor het kerstdiner. En dus ging ik ook maar meteen een gedeelte van de kerstboodschappen inplannen voor het thuisbezorgen. Vrijdag komen de kerstkippen al! Ik denk er nu over om zelfs de spruitjes alvast voor te koken en dan op kerstdag in de magnetron op te warmen. Scheelt ook weer een pan afwassen. En hoera: ik vond de stoom-inzetpan van mijn moeder. Mijn moeder heeft me enorm veel kookspullen nagelaten, waar ik deze kerst goed gebruik van ga maken. … Ik heb misschien wel iets te veel pannen. Ja, ik heb te veel pannen. En bakblikken. En koekjesrekjes. Oh! Ik wil koekjes bakken voor kerst.

Kerstkadootjes

Ik liet even vallen dat het wel leuk is als ik niet weet wat er in de kadootjes zit en hup: mijn gozer bestelde er lustig op los. Er kwamen al vele pakketjes binnen die ik meteen moest inpakken. We wachten nog op de boom. Die hoef ik niet in te pakken. Daarnaast blijven we deze kerst thuis met z’n tweetjes. Er moeten dus oplossingen komen voor de kadootjes voor onze dierbaren. En daar steek ik wel wat tijd in. Het was veel makkelijker geweest als ik gewoon had kunnen winkelen en als we gewoon op bezoek waren geweest. Maar ik ben al blij als ik iets leuks en kleins voor de kerst kan laten bezorgen.

We zien ook dat de papierbakken al weer vol zitten. Onze eigen dozen kunnen pas later in de avond in de papierbak gstopt worden. Dat zal na kerst ook wel een probleempje zijn. Het is gelukkig geen probleem om straks tijdelijk even wat opgevouwen dozen te stallen in de berging.

Donderdag: kliekjes

Woensdag hadden we een soort van soep gemaakt waar ik niet echt blij van werd. Wel heel gezond met veel groente, maar soep is eigenlijk niet mijn ding. Ik at dan ook verbazingwekkend weinig. We hebben dus veel over en ik vroeg voorzichtig of mijn gozet het wel lekker genoeg vond om het bij de lunch te eten. Hij wel, want hij vond het voedzaam. Nu ben ik zo blij met de magnetron, want daardoor is het opwarmen van dit soort kliekjes zo makkelijk.

Het was alweer koud toen ik met Chi buiten een wandelingetje maakte. Chi heeft nu de gewoonte om op het verste punt van huis te besluiten dat hij nog niet naar huis wil. Daar sta je dan met een chihuahua die met zijn kleine pootjes in de remmen hangt. Natuurlijk kan ik hem optillen en gewoon de kant op gaan die ik wil, maar ik heb liever dat Chi besluit om mij te volgen. Daar zijn we nu dus mee bezig. Het gaat nog niet helemaal zoals ik wil. Waarom hebben wij de chihuahua die met koud winterweer het liefst 10 kilometer gaat wandelen?


2 reacties op “Lockdown Light Diary #5”

    • Het zou me niks verbazen als mijn gozer me een ingepakte rol toiletpapier geeft 😉 Nee, ik heb geen idee wat in de meeste van die pakketjes zit. Maar het zijn zeker nuttige kado’s.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.