Lockdown Light Diary #7

Kaarsen op tafel

En ik dacht al dat we de avondlockdown niet voor de kerst kwijt zouden zijn. Drie weken zijn ook zo voorbij. En of ik nu het idee heb dat mijn leven radicaal op de kop is gezet, daar zeg ik nee op. Misschien heb ik wel een heel saai leven! Eerlijk gezegd, ik heb me echt niet verveeld. We hebben zelfs geen tijd gehad om de legpuzzel af te maken! Maar nu de lockdown light is verlengd, hebben we weer een kans.

Zondagavond: uitrusten met House

Na de Dungeons & Dragons sessie op zondag, met onze vaste spelersgroep online, hebben we even een rustige avond gehad met de TV serie House. Het voorbereiden voor D&D, en dat twee zondagen achter elkaar, vergt gewoon wat tijd. En nu is onze volgende sessie pas in 2022. Aangezien we echt nog veel te doen hebben in huis, is at wel fijn. Er zijn nog veel dingen die uitgezocht moeten worden: de berging staat vol met oude fotoboeken, spullen die naar de kringloop kunnen en verhuisdozen. Dus de komende tijd hebben we genoeg te doen om onze weekenden te vullen. En als we slim zijn: ook de avonden. Want het is echt een berg werk.

Maandag: levering kattenkorrels

Nieuwe levering kattenkorrels van het juiste merk! Jammer dat de bezorger de doos met bijna 25 kilo gewoon in de lift zet met het idee ‘sleep het zelf maar naar je voordeur’. Worden de bezorgers van DPD niet uitgerust met een steekkarretje waarmee ze de vaak zware dozen bij de klanten naar de voordeur kunnen rijden? Net als PostNL, echt een minpunt voor de bezorging. En ik ga er niet meer aan dat ‘ze het zo druk hebben’, want andere bezorgdiensten brengen het wél zoals normaal is naar de voordeur. Dynafresh bijvoorbeeld. De bezorger kwam met een brede glimlach naar de deur en nam de tijd, ook al was het maar twee minuutjes. Dat is fijner dan een in de lift gesmeten pakket aantreffen. En beide pakketen waren evenveel in waarde! Ach. Ik kon ook geen feedback geven aan DPD, want de link in hun email naar hun feedback-formulier was een dode link. Lekker dan.

In de avond ruimen we de tafel een beetje op en gaan we weer puzzelen. Maar eerst hangen we de nieuwe lichtjes op voor het raam. Ik geef toe: ik vind het altijd heel gezellig staan bij andere mensen. Maar we hadden ons eigen Griswold momentje nadat we de lampjes voor het raam hadden gehangen en de lichtjes aandeden. … Best helder!

Dinsdag: verslapen!

Dinsdagochtend had ik me verslapen. Wat een ervaring is, als je voor jezelf werkt. Daardoor liep mijn dinsdag een beetje in de soep. Gelukkig heb ik nog wel wat werk kunnen doen en dit blogartikel net op tijd kunnen afmaken. Maar ik werk nu wel wat langer door dan ik gepland had.

Omdat ik nu heel gehaast dit (beetje overbodige) artikel zit te schrijven, denk ik er over om de diaries niet meer op de tussendagen te schrijven. Drie blogartikelen vullen de tijd die ik aan mijn persoonlijke blog wil besteden. En als ik weer vijf dagen artikelen ga schrijven, dan blijft er te veel liggen waar ik liever mijn tijd aan besteed. Zelfs met de ‘extra tijd’ die ik heb nu we in de avond nergens heen kunnen. Ik kijk het deze week nog even aan hoe het gaat.


2 reacties op “Lockdown Light Diary #7”

  1. Oooh ik herken de bezorgfrustratie zo erg. Alle bezorgers van verschillende bezorgdiensten lijken op mijn nieuwe adres geen zin te hebben om pakketjes fatsoenlijk af te leveren, terwijl er gewoon een lift is. De zetten ze in de hal, rijden gewoon sowieso door en brengen het de volgende dag naar een pakketpunt of ze geven het ergens anders af zonder briefje. Echt onhandig!

    • Pro tip: je kunt een klacht indienen bij de bezorgdienst. Je krijgt er niet veel voor terug, maar PostNL neemt de klacht wel aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *