Lockdown Light Diary #8

Kaarsen op tafel

Ohhhh! Ik ben de Diary vergeten! Even snel dan. Het is zo’n periode dat de tijd echt vliegt. Komt dat omdat we steeds dichter bij het nieuwe jaar komen?

Dinsdagavond loopt enorm uit en we besluiten een makkelijke maaltijd in plaats van de geplande bewerkelijke maaltijd. Het is al heel wat dat we geen eten bestellen. Gewoonlijk eten we op dinsdag iets met rijst en kip-gyozu en iets met veel gesneden groenten erbij, terwijl we The Expanse kijken. Maar zelfs daar hebben we geen puf voor en we gaan voor soep en brood. En we kijken Dynasty in plaats van The Expanse, want dat is even iets lichter.

Woensdag begint met een kopje thee bij een vriendin, maar omdat we zo aan het kletsen zijn, loopt ook dat allemaal een beetje uit. Ik heb er geen spijt van, maar in de middag moet ik wel weer even aanpoten met werk. Het blijft raar dat sommige dingen die ik nu doe, en die ik ook heel leuk vind, dus gewoon onder ‘werk’ vallen. Alsof ik een beetje aan het spijbelen ben! Ik hoef me er niet schuldig onder te voelen: het is allemaal werk.

In de avond maken we rijst, met tamagoyaki, gyozu, gegrilde courgette en aubergine en lotuswortel. Het is allemaal perfect gelukt, zelfs de opgerolde omelet (tamagoyaki). Het is ook onverwacht best veel en we zitten ontzettend vol. En net na het eten worden de boodschappen bezorgd. Veel gaat meteen in de vriezer en er zit ook al kerst-eten bij. We doen alle kerstlichtjes voor het raam maar weer aan en het is alsof het zonnetje schijnt …

Donderdag in de ochtend fiets ik snel even naar de winkels in het centrum. En ja, het is vroeg, maar ik heb het nog nooit zo rustig gezien bij de winkels. Toch is het wel gezellig. Ik ben ook zo weer terug, want ik kwam ook niet om uitgebreid te shoppen. En ik probeerde het nog wel, een winkeltje in. Maar ik had gewoon niks nodig en dus kocht ik niets. En terwijl ik op de fiets terug naar huis zat, bedacht ik me dat ik eigenlijk vaker eens de fiets moet pakken. Ik loop meestal, maar met de fiets is ook wel makkelijk.

En mijn gozer heeft een online kerst-event. Het is wel grappig, hij heeft zijn kerst-trui met lichtjes aan. We hebben ook een hele tas vol met verschillende kerstmutsen. Online kunnen we mooi voor de dag komen als er iets met kerst gevierd wordt. Kom maar op!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.