Survival en mysterie in Conan Exiles

Conan pc game

De boekenserie Conan door Robert E. Howard zijn verfilmd met Arnold Schwarzenegger én Jason Mamoa als Conan the Barbarian. Maar er is ook een pc game dat zich ergens in het land van Conan afspeelt. De beste barbaar zie je verder alleen echt in het intro (voor zover ik weet – het spel heb ik nog niet ‘uitgespeeld’). Maar verder zit alles er in: mysterie, magie, rare monsters en veel gevaar. Het is een echte survival game met mijn favoriete onderdeel: het bouwen van huizen, forten en kastelen! Klik nog niet weg, lees even waarom Conan Exiles een leuk spel is.

Mooie maar gevaarlijke omgeving

In een ander survival game heb ik al uitgelegd dat ik niet echt heel erg happig ben op gevaar: zoals de haaien in Raft. In het land van Conan heb je grote aligators. En rotsmonsters. En hyena’s. En wandelende skeletten – met zwaarden. Je moet voortdurend op je hoede zijn voor de monsters. Daarom is het zo fijn dat je een huisje kan bouwen met de materialen die je verzameld.

Spannend moment met aanvallende hyena in pc spel

Zo bouwde ik rustig aan een stenen huisje en ik had net de deur er in gezet. Maar ik wilde nog een dak bouwen en daar had ik meer steen voor nodig. Terwijl ik rustig inhakte op de stenen rond mijn leuke huisje, kwam er ineens een beer op mij af! Wat er toen volgde was een slapstick filmpje waard. Ik rende terug naar huis, kon de deur niet zo snel openmaken en rende dus rond mijn huisje met de beer achter mij aan. Hij was me echt te sterk, dus ik kon hem niet doden. Gelukkig kon ik eindelijk mijn deur open maken en rende ik naar binnen, terwijl de beer buiten boos stond te zijn.

Multiplayer opties in Conan Exiles

Er zijn opties om met meerdere mensen op een server te spelen en je kunt een privé server opstarten voor een spel met bepaalde spelers. Dat hebben mijn gozer en ik gedaan: samen op één server zonder andere spelers die ons lastig konden vallen. We konden in alle rust onze personages levelen en we hebben on verschillende delen van de wereld een aantal mooie gebouwen neergezet. Maar helaas hebben we die server ‘verloren’ omdat we eigenlijk geen tijd meer hadden om te spelen. En het huren van de server kostte ook geld. Beetje zonde als je niet speelt. Maar ik kan het af en toe nog als single player spelen.

Resource gathering in Conan Exiles

Het is verder geen moeilijk spel. Je levelt vrij gemakkelijk op door simpele dingen te doen. Elke boom die je omhakt, of gebied wat je ontdekt, levert je al punten op. En natuurlijk ook als je monsters en vijanden bevecht. En dat is niet zo naar als je misschien denkt. Je hoéft ook niet te vechten als je dat echt niet wilt. Ik probeer vaak de normale dieren gewoon uit de weg te gaan, tenzij ik vlees, leer en vachten nodig heb. Maar een rotsmonster verslaan, daar heb ik geen moeite mee. Of gigantische spinnen. Het mooie van het spel is dat je het op je eigen manier kan spelen.

Mijn droom: een gigantisch kastel bouwen

Het kost veel tijd en moeite om alle onderdelen bij elkaar te verzamelen om een huis of fort te bouwen. Maar het is het wel waard, want de bouwopties in het spel zijn fantastisch. Soms ook wat ingewikkeld, omdat je voor verschillende architectonische hoogstandjes allerlei verschillende onderdelen nodig hebt. Steen is het meest simpel en daarom ook het beste om mee te experimenteren. Steen is ook minder stevig dan andere materialen en dat heeft weerslag of hoe goed je gebouw een aanval kan weerstaan. Maar ook dat kun je uitzetten!

Huizen bouwen in Conan Exiles

Een groot kasteel bouwen lijkt me geweldig. Het zal tijd kosten en ik wil de perfecte plek vinden. En naast het bouwen van gebouwen kun je die ook inrichten. Van bedden en tafels, tot vloerkleden en gordijnen. Zelfs bekers en potten kun je maken om alles leuk aan te kleden. Leuker dan De Sims! Bijna leuker. Natuurlijk is het bouwen eigenlijkmaar een bijzaak want er is nog één ding wat ik geweldig vind in Conan’s wereld.

Ontdekken in Conan Exiles

Als speler begin je in een woestijn en je leert snel overleven. Naarmate je verder reist in de wereld, op zoek naar water, ontdek je steeds meer over de wereld en de geheimen die er zijn. Wie zijn de Giantkings en waarom waren de mensen slaven? Was er een oorlog? Waar komt alle technologie toch vandaan? Er zijn genoeg antwoorden te vinden, soms op gevaarlijke plekken, maar je komt langzaam achter de geschiedenis en dat maakt het zo leuk.

De wereld van Conan ontdekken

Conan Exiles is misschien niet een spel wat je snel zou kiezen om te spelen. Maar kijk eens door die macho-spierballen heen en probeer eens of een spel waarin je overleving, ontdekkingen en huizen bouwen combineert toch entertaining genoeg is. Ik beleef er plezier aan en ik hoop dat ik misschien iemand een goede tip heb gegeven om dit te proberen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *