Lockdown Diary #10


Het zijn weer rustig dagen geweest. Lekker thuis aan het werk en vooruit kijken naar de kerst. We zijn ook al weer een stuk verder met de puzzel en dat is maar goed ook. Ik wil de tafel voor kerst wel vrij hebben. Dan moet de puzzel dus weg. En dat kan natuurlijk alleen als het ook af is. We blijven denken dat we stukjes kwijt zijn! En dan vinden we dus toch nog zo’n stukje wat eerst niet te vinden was. Wat een rotpuzzel … wat een heerlijke puzzel…

Zondagavond zijn we echt super bezig met de puzzel. Het helpt als je minder stukjes hebt om uit te kiezen. Dan gaat het gewoon sneller. Daarnaast begin ik te denken over plannen voor mijn verjaardag. Ik vier het zeker niet op mijn verjaardag. Het moet worden uitgesteld en dan wil ik het ook gewoon op een mooie zomerdag vieren. Maar ik wil wel alvast kadootjes voor mezelf kopen (of door mijn gozer laten kopen!). Ik denk aan een nieuwe camera.

Maandagochtend begint met een langere wandeling met de hond. Er staan geen files. Het lokale verkeer naar het winkelcentrum is er gewoon niet. Maar de autos naar het zakendistrict gaan door. De hond probeert een omweg te maken naar huis. Chi houdt echt van wandelen en ontdekken. Daarom vindt hij het ook zo leuk om ergens met ons naar toe te gaan. Voorlopig moet hij er maar genoegen meenemen dat we thuiswerken.

Thuiswerken bevalt ons trouwens prima. Dat deden we al af en toe voor de pandemie, maar als er geen optie is om naar kantoor te gaan is dat geen probleem. Tegenwoordig ben ik zelfstandige, dus ik kan werken waar ik wil. En bij mijn vorige baan kon dat in principe ook. Het was dat ik soms aanwezig moest zijn voor praktische dingen, maar het heeft me wel de ogen geopend dat ik het idee van overal kunnen werken wel erg prettig vind. Zo denk ik nu bijvoorbeeld aan de aanschaf van een goede werklaptop, zodat ik mijn sites ook kan bouwen als ik bijvoorbeeld ergens bij familie logeer. Zodra dat weer kan, natuurlijk. En mijn gozer heeft collega’s die niet in Nederland wonen en werken, dus voor hem maakt het ook niet uit waar hij werkt. Hij zit toch vaak in conference calls. En of je dat dan hier achter je bureau doet of op een kantoorkamertje, dat maakt niet zoveel uit. Wij hebben betere koffie.

Note to self: nieuwe koffiemachine nodig! Check.

Dinsdag is het koud maar oh zo zonnig! Chi rende vanochtend terug naar huis, want het gras was welk koud aan zijn pootjes. Voor kerst heb ik een plan gemaakt en uitgeprint. De kip moet op tijd uit de vriezer, ik moet op tijd beginnen aan de Yorkshire Puddings en het dessert en ik wil niks vergeten. Na 4 x kerst vieren in moeilijke omstandigheden wil ik niet dat het aan mijn plan ligt dat er iets niet gaat zoals ik bedacht heb. Deze kerst ben ik de control freak.

Hoewel mijn naaste familielid die in een kwetsbare groep zit de booster heeft, gaan we met kerst er niet naar toe. Deze kerst zijn we echt met z’n vijfjes – wij en de drie huisdieren. Ik wil wel voor het einde van het jaar even langsgaan en ik denk ook wel dat dat kan. Wel met de trein, maar dan zal het niet echt druk zijn. En de hond kan mee.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.