Samen tv kijken in december

Samen tv kijken in december

Een nieuwe maand! En we zijn ook weer aan een nieuwe serie begonnen. Want we zijn eindelijk door The Blacklist afleveringen heen en wachten nu tot we beschikken over de nieuwe seizoenen. We hebben nog veel te veel op onze To Watch list staan. Maar dat krijg je als je best weinig tv kijkt en niet binged.

Maandag: Squid Game

We zijn dus door The Blacklist heen. En het was de bedoeling om op maandag de prequel van Breaking Bad te gaan kijken: Better Call Saul. Maar toen kwamen we op Squidgame, die ik op onze lijst had gezet. Om nu eens iets ‘nieuws’ te kijken, leek ons ook wel een goed idee. Het is een lekker licht, maar absurd, verhaal met het aloude principe van Battle Royale maar dan tegen een soort van enkele gemene tegenstander. De spelers van Squid Game moeten spelletjes spelen en als ze af zijn, worden ze omgebracht. Zo simpel, je hoeft er niet veel over na te denken. Doet me wel een beetje denken an dat liedje van de miniplaybackshow: er kan maar één de winnaar zijn.

Dinsdag: The Expanse

Nu zijn we aangeland in de eerste aflevering nadat de serie was overgenomen door Prime Video. En het is meteen raak. Nieuwe personages, nieuwe locaties. Maar nog steeds met de intriges tussen de drie partijen: de Aarde, Mars en de Belters die elkaar niet kunnen vertrouwen. Nu is het protomolecule op een andere planeet aangetroffen en hopelijk zullen we steeds meer begrijpen wat het daar doet. En waar het vandaan komt. En wat het wil.

Woensdag: Dynasty

Het is geen lang seizoen en we zijn al aardig door de afleveringen heen. Mijn gozer zegt nu al dat we na afloop weer de originel serie gaan oppakken, die uit de jaren 80. Ook heel leuk, maar heel anders. Langzamer. De nieuwe serie begint soms aan een verhaallijn en dat is dan de volgende aflevering al opgelost. Dat gaat mij te snel. Maar er is natuurlijk ook maar beperkt tijd. Waar de originele serie soms een heel seizoen deed over een verhaallijn met het nu snel-snel worden afgehandeld.

Donderdag: How to become a Tyrant

Best wel eng en informatief. Elke aflevering neemt een andere dictator onder de loep en geen eentje komt er goed van af. Dat is niet verrassend, natuurlijk. Stalin, Gaddafi, Idi Amin, wat een stel engerds. Hoe makkelijk mensen meegaan met de meest vreselijke dingen, vaak uit angst en die angst is ook echt terecht. Hoe makkelijk tirannen aan de macht komen is echt raar. Hoe snel democratie dan verdwijnt. Wel een hele goeie serie, dat wel.

Vrijdag: Wheel of Time (en The Witcher …)

Bijna zijn we door de serie heen en we komen op het punt dat onthuld wordt wie The Dragon Reborn is. Ja, ik weet het al. Want ik heb de boeken gelezen. Maar mijn gozer is nog aan het raden. En daarna wachten op het tweede seizoen, wat er ook aan komt. Dan denk ik dat we na Wheel of Time gaan beginnen aan The Witcher. Dat wil zeggen: als we Wheel of Time kunnen kijken tijdens de lunch, dan kijken we The Witcher bij de Flammkuchen Friday van het avondeten.

Zaterdag: Blake’s 7

Het derde seizoen en ineens is Blake er niet meer bij! Oh jee! Avon lijkt nu de baas te zijn en of dat nou zo handig is. Er lijkt wel een kentering te zijn in de verhalen en schrijfstijl. Er is een nieuwe dreiging en het kan zo maar zijn dat oude vijanden samen moeten werken om die te overwinnen.

Zondag: House

Ik weet het niet, met House. Ergens vind ik het heerlijk om de simpele afleveringen voorbij te zien komen, maar het is soms ook wel saai en volgens de vaste formule. Misschien moeten we met deze serie ook maar eens een pauze geven. Ik wil ook wel graag beginnen aan het laatste seizoen van Lost in Space.

Bonus: South Park en Archer

South Park is de laatste tijd onze half-uur serie geweest. Lekker kort, grappig en altijd raak. We hebben nu het 23ste seizoen afgerond en het is bizar hoe lang South Park dus al bijna hetzelfde doet, maar dan ieder seizoen beter. En van Archer is nu ook het nieuwe seizoen beschikbaar. Archer gaat over een nogal verwende kind-man die als geheim agent bij het bedrijf van zijn moeder werkt. Ja, het is inderdaad zo absurd als ik het zeg. Maar oh, wat is dit grappig.


2 reacties op “Samen tv kijken in december”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.