Xmas Eve Box – een doos voor kerstavond

Xmas eve box presents under tree

Op kerstavond (vanavond dus) openen we de Xmas Eve Box. In deze doos stoppen we kleine verrassingen voor elkaar om de avond voor kerst en de dagen daarna gezellig te maken. Normaal halen we altijd lekkere traktaties speciaal voor kers in huis, maar dan zijn die vaak op als het kerst is. Nu zit dat allemaal ‘verstopt’ in de doos die onder de kerstboom staat. En zo houden we dus toch alle lekkere dingen over voor kerst.

Kerst – Xmas Eve Box zelf maken

Er zijn vast wel mooie kisten te koop om te gebruiken voor Christmas Eve Box. Maar ik geef er zelf de voorkeur aan er eentje te maken van een oude doos. Deze decemberdagen krijgen we natuurlijk genoeg grote dozen binnen en is het handig om een doos zelf mooi te maken. Ik kies een doos die niet te groot is, want hoe groter: hoe meer je er in wilt stoppen. Het hoeft echter niet zo heel erg uitgebreid te zijn.

Xmas eve box - zelf maken

Bij verschillende winkels kun je rond kerst rollen met kerst-stof kopen. Ik heb zelf nog rollen fluweel liggen en rollen met tule-achtige stof. Door het kerstmotief staat dit erg leuk in de doos. Onze Xmas Even Box heeft een rood fluwelen binnenkant en enkele lagen doorzichtige stof met glittertjes en kerststerren. Voor de buitenkant gebruikte ik kerstpapier. Om de doos te sluiten, heb ik een paar kerstlinten aan de doos vastgemaakt, die de de kleppen gesloten huden. Hierdoor kan ik tussendoor nog kadootjes toevoegen, zonder de doos iedere keer opnieuw in te pakken.

Herbruikbare doos voor kadootjes

Deze doos ga ik zeker een paar jaar hergebruiken. Het is wel kartoon, maar omdat je de doos maar één keer per jaar gebruikt, blijft het erg lang mooi. Als het te erg beschadigd wordt, dan kan ik altijd nog opnieuw beplakken, denk ik. Ik gooi de doos pas weg als het niet lekker meer ruikt. Want dat is natuurlijk wel een domper: als je kadootjes onder de boom wat muf ruiken.

Een doos om uit te pakken op kerstavond

Als nou blijkt dat de kartonnen doos niet zo lang meegaat als ik hoop, dan wil ik nog wel geld uitgeven aan een houten kist. Die kan ik vast ook zelf maken en versieren. Het lijkt me dan ook leuk om het in rood en groen te schilderen, met gouden accenten. En misschien met een slotje er op, zodat niemand – ook ik niet – de doos stiekem voor de kerst open. Heb ik ook nog nooit gedaan, hoor. Echt niet! (ehhh …)

Inhoud van de kerstavonddoos

Wat zit er in onze doos? Als eerste stopte ik de kerstspullen er in die wij al in huis hebben: twee kerstmokken, lekkere koffie en thee en een tafelkleed. Ik denk dat ik deze spullen er ook gewoon in bewaar, met wat andere decoraties. Het is dus niet zo dat we alleen maar nieuwe spulletjes of etenswaren er in doen. Daarna kochten we onafhankelijk van elkaar wat dingen die voor ons belangrijk zijn met kerst. We hebben onze favoriete kerstkransen, chocolade en servetten met een kerstmotief. Maar ook … kleine gekke kadootjes. Denk aan kerstsokken, kerstlichtjes voor in je baard, washi-tape, kaarsjes. Misschien is dit zelfs het moment om die lelijke kersttrui in de doos te doen.

Wat etenswaren betreft gaat het echt om snoep en lekkere dingen. En niets voor het ontbijt, lunch of diner. Maar dat kan wel, natuurlijk. Je kunt zelf in je kerstavonddoos stoppen wat je wilt. Dus vanavond pakken we de doos uit. En morgenochtend de echte kadootjes. Met de kerstsokken aan, de kersmutsen op en de kerstcd op de achtergrond.

Fijne kerst! Geniet ervan en maak het speciaal. Volgend jaar zien we wel weer.


Eén reactie op “Xmas Eve Box – een doos voor kerstavond”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.