Lockdown Diary #12 – Xmas Edition


Donderdagavond hebben we vooral veel gegamed. Steam heeft een grote sale aan het eind van het jaar en we hebben Civilization 6 gekocht. En Parkasaurus. En we hebben LOTRO weer geupdate. Ondanks dat we nergens heen kunnen, kunnen we op deze manier toch een beetje ontsnappen aan de vier muren waar we tussen zitten.

Vrijdagochtend zijn we allebei vrij en dan is de start van de dag zo lekker rustig. Ontbijtje, koffie, Animal Crossing … En dan komt mijn gozer met het grootste excuus om alvast een pakje uit te pakken. Hij had in de reviews gelezen dat sommige kopers een Poolse versie van ‘iets’ hadden gekregen. En hij wilde zeker weten dat hij de juiste versie had ontvangen. Want zie jeL ik heb alle ontvangen pakketjes meteen ingepakt zonder ze te openen. Dus het pakket werd onder de boom vandaan gehaald en opengemaakt. Onze eerste kadootjes zijn: een nieuwe uitbreiding van het spel Unmatched. En een nieuw spel over wijn maken in Toscane. Yay! We openden vandaag ook nog de Xmas Eve Box en daarin zaten dacht ik kerstkoekjes, maar dat bleken chocolade kerstkransen te zijn. Oh, wat errug. (Yum!)

Bij de lunch de laatste aflevering van het eerste seizoen can The Wheel of Time gekeken en ik ben heel benieuwd wat er in het tweede seizoen gepland staat. Er zijn namelijk 14 boeken te verfilmen en er zijn voorlopig maar 8 seizoenen gepland. En ’s avonds bij de flammluchen The Witcher gekeken. Dat tweede seizoen is minstens zo goed als het eerste. Het was een fijne avond. Met als afsluiting National Lampoon’s Christmas Vacation.

Soep op donderdag, kerstbox op vrijdag en warme chocolademelk op zaterdag

Zaterdagochtend begint met mijn traditie: de kerstaflevering Holy kijken, van Bottom (met Rik Mayall en Adrian Edmondson). In bed, voor we opstaan. Dit doen we niet elk jaar, omdat mijn gozer er een beetje genoeg van heeft. Maar dit jaar mocht het weer! Ons ontbijt is vrij uitgebreid voor ons doen en daarna de kadootjes. Ik ben erg blij met de dvd’s van Ross Noble. En twee delen van The Sandman voor mijn comic book collectie. Verder doen we het erg rustig aan. Een lange wandeling met de hond, de kerstkip in de oven en lachen om Ross. Dat was het wel zo’n beetje.

En hoewel we nergens echt heengaan, want dat kan toch niet echt, krijg ik toch zin om mijn kerstjurk (een van de drie) aan te trekken. De kip staat in de oven en ik kleed me om, inclusief met hakken. Ik hoef toch nergens heen te lopen en het is wel weer eens leuk om me op te tutten. Minus make-up. Ik ga niet voor een uurtje met mascara en lipstick zitten knoeien. Met kaarsjes aan en een mooi glas bij het diner voelt het toch wel echt kerst.

Viticulture spelen op zondag, laatste kerstkoekjes chocolaatjes op zondag en de hyacinth komt bijna op

Op zondag loop ik met Chi te blauwbekken in de ochtend. Onze wandeling hou ik kort, niet alleen omdat ik het erg koud heb. Chi heeft dan wel een jasje aan, hij loopt wel op zijn blote pootjes over een ijskoude grond. En zoals ik in de zomer rekening houd met een te hete grond, zo hou ik in koude periodes ook rekening met het comfort van mijn kleine hond. Geen gezeik van ‘maar het is een hond, hij kan wel tegen een beetje kou’. Ga dan lekker zelf op je blote voeten buiten lopen, of probeer eens met alleen je sloffen aan een wandeling van 20 minuten buiten te lopen. Chi is blij weer thuis te zijn. En ik ook. Eerst koffie en Animal Crossing New Horizons.

Voor de lunch beginnen we al aan een nieuw bordspel: Viticulture. En ik ben er absoluut niet door overtuigd, voorlopig. Het is een lange zit en dan zijn we nog niet eens echt aan spelen toegekomen. De handleiding is zo onduidelijk en langdradig. Het thema van het spel is dat je een wijngaard hebt waar je wijn maakt. En … ik heb ook niks met wijn. Maar het gebeurt nog wel eens dat een spel dat bij de eerste keer spelen tegenvalt, dan bij de tweede of derde keer ineens heel erg leuk lijkt. Voorlopig speel ik liever Splendor.

Civ 6, Parkasaurus en Lord of the Rings Online, tijdens de kerstdagen

En dan zijn we alweer aan de avond toe. Ook de kerstdagen vielen wel mee. We waren toch wel thuisgebleven. Maar het feit dat het nu geen keuze is, maakt het wel wat minder leuk. Toch trek ik vanavond weer een kerstjurk aan. Wanneer heb ik anders de kans?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.