Lockdown Diary #13


De kerst zit er op en nu nog het nieuwjaar. Omdat we allebei vrij zijn, voelt elke vrije dag aan als een beetje rare vakantiedag. We hebben geen echte plannen. Daardoor ben ik een beetje kwijt welke dag van de week het is. Dat is ook wel eens lekker, hoor.

Zondagavond wilden we gourmetten, maar … we hebben geen gourmetstel meer. Dat was slim van mij. Dus we hebben gewoon alles in de koekenpan gegooid en daarna wel rustig aan tafel opgegeten. Door die misrekening heb ik ook niet met kerstjurk aangedaan voor de tweede avond. Maar wie weet maandagavond dan? Ik hoef er toch geen reden voor te hebben om er feestelijk uit te zien?

Maandag begint ook zo lekker rustig. Het is zo mistig buiten, dat we de overkant van de straat niet zien. We spelen nog maar een spelletje Civilization 6. En in de middag, na de wandeling met de hond, kijken we weer een stuk van de Ross Noble dvd. Op straat is het niet erg druk, maar er lopen wel weer redelijk wat mensen de supermarkten binnen. Morgen worden onze boodschappen bezorgd. Ook relaxed.

Het was een rare ervaring, maar ik heb uitgeslapen tot kwart voor negen! Na het uitlaten van de hond, het ontbijt en weer eens Animal Crossing spelen, werden de boodschappen bezorgd. We zijn voorlopig weer voorzien. Heerlijk ook dat we weer een fijne grote koelkast hebben waar alles makkelijk inpast. We eten namelijk nog al veel yogurt en dat staat in redelijk grote potten in de koelkast. Dat neemt wel een plank in beslag. Dat gaat ook op in een week, hoor. Ik bedenk me dat ik nog geen oliebollen heb en eigenlijk mis ik het ook niet. We hebben nog leuke steamed buns met custard in de vriezer en dan ook nog in de vorm van varkentjes. Die wil ik voor het nieuwe jaar wel opeten en zullen dus de vervanging zijn van de oliebollen. Veel leuker.

Na de lunch kijken we de film BlackKKlansman en daarna gaan we ons eigen ding doen. Mijn gozer bereidt de volgende Dungeons & Dragons sessie voor en ik knoei met mijn blog. Ja, het is tijd voor een nieuw jasje en dat jasje moet ik zelf maar eens gaan maken. Ik vind toch nooit een thema waar ik 100% blij van wordt.

Waar ik wel blij van word is de laatste warme chocolademelk die ik maak. Precies zoals ik van mijn oma geleerd heb. Melk koken, cacao-papje maken van cacao, beetje suiker en wat water. Papje bij de kokende melk gieten en opnieuw aan de kook brengen en dan: lekker opdrinken. Voor mij geen nesquick! En daarmee komt dinsdag ook weer om. Op naar de volgende diary.

,

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.