En dan is het 2022


Einde van het jaar! Maar meer dan dat: het begin van het nieuwe jaar. Veel mensen kijken aan het einde terug naar het jaar waar we afscheid van nemen. Maar ik zal eerlijk zeggen: er is gewoon te weinig wat ik wil delen. Waar kijk ik naar uit? Het komende jaar kijk ik met veel vertrouwen tegemoet, want alles is nog mogelijk.

Mijn bedrijf

Na meer dan een jaar, met alle ups en downs, ga ik dit jaar voor 110% voor mijn eigen bedrijf. Ik heb de details uitgewerkt voor zover ik het kan overzien en ben nu ook in staat om flexibel te zijn om oplossingen te zoeken voor de onverwachte dingen. Dat is een goed gevoel en ik weet dat ik daar ga komen waar ik wil zijn.

(Nog) meer mezelf zijn

Ik ben altijd wel een type geweest om vooral mezelf te zijn. Maar nu voel ik dat ik daar nog dichterbij ga komen. Er zijn zoveel dingen die ik kan loslaten die niet bij mij horen, waardoor er nog een beetje meer ruimte is voor mezelf. Ik kan nu ook accepteren dat dat betekent dat niet iedereen daar aansluiting bij vindt. Dat is prima.

Speelser met mijn creativiteit omgaan hoort daar ook bij. Heel vaak probeerde ik toch te conformeren en dan raak je soms de binding kwijt met je creatieve impulsen. Nu weet ik dat ik, als het moet, kan conformeren. Maar daardoor maak ik juist ook ruimte voor mijn eigen ding. Heerlijk.

Sterker uit de strijd

Het wordt niet makkelijk, het komende jaar. Maar de afgelopen jaren waren ook niet mals. Wat ik daarvan geleerd heb is dat ik altijd sterker uit de strijd gekomen ben. Bij elke ervaring heb ik iets geleerd waar ik iets mee kan. En nu kan ik het roer in eigen handen nemen.

Ik ga mijn fouten dan ook vieren, zodat ik er alles uithaal om van te leren. De tijd dat ik weinig moeite hoefde te doen, en dus ook niet deed, om iets goed uit te voeren is voorbij. Het was handig (oh, toetsen doen zonder er voor te leren en dan toch voldoendes halen!) maar ik wil een stapje hoger komen.

Koesteren en genieten

Natuurlijk, dat zegt iedereen: geniet van alle dingen en dagen, schrijf je hoogtepuntjes op, noteer waar je dankbaar voor bent. Maar dat is het niet voor mij. Ik weet dat alles continue verandert. En daarom wil ik die momenten koesteren die er zijn. De oude rooie kater op de bank is ook al weer 17 jaar oud. En katten kunnen heel oud worden, maar op een dag is zijn negende leventje aan de beurt. En dan verandert de dynamiek in huis, waarbij er misschien een gat valt, maar waardoor ook iets anders weer heel dierbaar wordt. Wie weet loopt mijn bedrijf een jaartje goed en besluit ik dat toch weer iets anders te doen. Dan wil ik mooie herinneringen hebben aan wat ik gedaan en gemaakt heb.

Maak er een mooi jaar van

Wat het ook wordt, voor mij of voor jou, laten we er gewoon ondanks alles, of juist dankzij onze meevallers, er een mooi jaar van maken. Het komt maar één keer en het komt nooit meer terug. Dus zorg voor een paar mooie herinneringen voor jezelf en je naasten.

Tot volgend jaar!


2 reacties op “En dan is het 2022”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *