Lockdown Diary #15

Lockdown Diary #15

Het eerste weekend van het nieuwe jaar is alweer achter de rug. En we hebben het goed besteed. Vrijdag was ook een passend einde van 2021, met een vrij gewone vrijdagavond, waarbij toevallig ook in de buurt vuurwerk werd afgevuurd. Toch frappant dat ondanks een vuurwerkverbod er echt lichte bommen afgingen in een woonwijk in een kleine stad. De vloeren in de flat trilden na. Ach.

Vrijdag, laatste dag van 2021

Vrijdag keken we het einde van het tweede deel van de Beatles documentaire ‘Get Back’ af. En het was heerlijk. Bij de lunch van overgebleven kerstkip op brood keken we naar hoe de vier Beatles zich door hun liedjes heenworstelden. Maar vooral dat ze eigenlijk wel heel veel lol leken te hebben onderling. Ja, het was moeilijk om voor iedereen creatieve ruimte te vinden, maar man, wat waren ze goed op elkaar ingespeeld na die sessies van de dagen ervoor.

Na de lunch maakte ik ons dessert: mascarpone, slagroom, bitterkoekjes in koffie en cocao powder. Net geen tiramisu. Maar het bleek na 5 uurtjes in de koelkast wel erg lekker te zijn (spoiler: de dag erna was het nóg lekkerder!). Voor het avondeten besloten we niet af te wijken van onze standaard vrijdag: Flammkuchen Friday! Lekker simpel en ook licht genoeg dat er plek was voor dat toetje én de hapjes die ik later nog klaarmaakte. Met flink veel koffie lukte het mij om tot 11 uur redelijk bij de pinken te blijven. Ik had ook hulp van Ross Noble, waarvan we nog een dvd hadden die we niet gezien hadden. Maar na 11 uur moesten we iets anders zoeken en meestal kijken we dan ergens een aftelprogramma op tv. Maar daar had ik geen zin in.

Animal Crossing doet ook een nieuwjaarsfeestje, dus we zetten de switch maar aan. En met Isabelle, Tom en de rest van de eilandbewoners dansten we (virtueel) het nieuwe jaar in. De huisdieren waren tot dan vrij rustig geweest. De rooie kater lag te slapen, de hond had zijn pootjes in zijn oortjes en de kattenprinses kwam af en toe kijken of we er nog wel waren. Om middernacht hield Chi het niet meer en hij heeft in angst een plasje laten lopen in de gang. En dat is puur vanwege die achterlijke bommen. Hij is nooit eerder zo bang geweest. Dank je wel.

Zaterdag, een goed begin

We stonden zaterdag nog bijtijds op ook. Ik heb schaamteloos een uur gebouwd aan een holiday home voor Isabelle in Animal Crossing en dat was hartstikke leuk. Bij de lunch hebben we het laatste deel van ‘Get Back’ gekeken, waarbij eindelijk dat optreden op het dak van de studio kwam. Dat was de laatste keer dat de Beatles samen speelden, publiekelijk. En het was zo goed, dat je achteraf denkt: waarom? Ik denk dat we heel wat gemist hebben omdat ze misschien wel veel te vroeg stopten als groep. Jammer.

Zondag ben ik al vroeg opgestaan omdat ik mijn booster kan halen. De trams reden gelukkig wel vandaag. Bij de priklocatie loop ik, zoals altijd, eerst de verkeerde kant op. Wat is het toch met borden en pijlen, dat ik ze pas zie als ik de verkeerde kant op loop? De rij was lang en ik sluit natuurlijk netjes achteraan. En omdat ik goed afstand hou, denken mensen steeds dat ze wel voor mij in de rij kunnen kruipen. Ja, hallo! Uiteindelijk zat ik in de stoel en de prik was zo gezet. Ik ben niet gek op naalden. Maar de ‘prikkers’ zijn zo goed, dat ik er nog geen één keer echt last van heb gehad. – kijkt naar de plek op haar arm – Hij zit dit keer wel iets hoger. Gek genoeg ‘voel’ ik dus iets op de plek waar de eerdere prikken gezet zijn.

Op de heen- en terugreis lees ik optimistische berichten dat de mutatie van het virus er echt minder schadelijk uit lijkt te zien dan de eerdere versies. Toch waarschuwt men in Engeland dat bedrijven rekening moeten houden met 25% afwezigheid vanwege corona. Niet dat iedereen die ziek is ook meteen ernstig ziek is, maar misschien wel ziek genoeg om niet te kunnen werken – thuis of op kantoor. Ook moeten middelbare scholieren op school mondkapjes op. We zullen wel zien. Achteraf is het makkelijk praten, want dat heb je alle feiten zo’n beetje. Toch begin ik stiekem te hopen dat het einde van deze lockdown dit keer wel op de genoemde datum zal zijn. Wie weet.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.