Lockdown Diary #16

Lockdown Diary #16

Zondagavond was niet echt spannend. We hadden nog 2 vrije dagen voor de boeg en we gingen er vanuit dat we die zouden besteden aan voorbereiding voor een Dungeons&Dragons sessie en misschien nog wat spelletjes spelen. En we hadden de nieuwe puzzel nog niet eens uitgepakt.

We beginnen de week met net iets te laat opstaan. Heerlijk toch! Mijn gozer gaat naar zijn boostershot en ik pak op mijn vrije dag maar weer eens De Sims 4 erbij. Het spel is nog steeds een rommeltje, maar er zijn wel wat problemen weggeveegd met de nieuwe update. En vast ook weer een paar bijgekomen. Het fijne van dit spel is dat ik er niet al te veel bij na hoef te denken en ondertussen lekker naar muziek luister. Zo wordt het wel een ontspannend momentje. Als ik daarna weer Banished erbij pak, kan ik weer een beetje plannen en nadenken. Ja, op mijn vrije dag computerspellen spelen is fijn.

In de middag pakken we de nieuwe puzzel erbij en het is dus Meisje met de Parel. En, verrassing! Enorm veel puzzelstukjes met zwart. Bij de vorige puzzel, van hetzelfde merk, bleek dat de stukjes aan de randen soms moeilijk te vinden warebn. Op een of andere manier sneden ze deze puzzels zo, dat randstukjes leken op midden-stukken en andersom. Ik denk dat we nu bijna alle randstukjes apart hebben. En we hebben nu een puzzel-oprol-mat waardoor de eettafel ook beschikbaar blijft.

Dinsdag is de dag dat we kerst afbreken. Eerst de lege dozen naar boven, vullen met alle decoraties en dan de kerstboom in de doos proppen. En dat lukt best goed. Ondanks dat het een nepperd is, hebben we allebei schrammen en sneetjes in onze handen. Voor we alles naar beneden brengen doen we eerst de lunch en een aflevering van Stargate. Alle dozen en tassen vinden hun plekje in de berging beneden. En dan de boom, die moet op een kast getild worden. Dat is het moment dat mijn gozer merkt dat hij gisteren een injectie heeft gehad. Want op het hoogste punt schiet de pijn in zijn bovenarm en laat hij bijna de boom op mij vallen. Dus de boom staat nu even ergens in de weg op de grond.

En we hebben eindelijk een oliebol gehaald bij onze lokale oliebollenkraam. Ze waren steeds dicht als ik er langsliep, maar dit keer maakten we een wandeling naar het centrum en zag ik dat ze open waren! Dus wat er ook gebeurde, ik wilde die bol. Hij was lekker.

Er waren trouwens vooral veel groepen kinderen en jongeren op straat. Logisch, want vakantie. Maar omdat het verder zo rustig was viel het nu wel heel erg op. Dus terwijl ik het liefste chill met een dom spelletje op de pc, zijn de young ‘uns buiten Macd aan het nuttigen. Ik dacht dat men nu heel ongerust was omdat kinderen alleen maar achter een scherm zitten en niet meer face to face socialiseren. Ik zie nu dat dat best wel goedkomt.


2 reacties op “Lockdown Diary #16”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.