Streaming films januari

Filmposters

Nieuwe films kijken komt er niet altijd van. Zeker nu we niet naar de bioscoop gaan, val ik vaak terug op films die ik al eens gezien heb. Of films die ik gewoon gemist heb in de bioscoop. Als je voor de komende maand nog een leuke film zoekt, dan heb ik wel wat aanraders voor je.

Westerns en aanverwanten

Op Netflix staan twee films op mijn lijst: The Harder They Fall en Concrete Cowboy. De eerste film gaat over een bende die het wilde westen onveilig maakt (duh …) en de tweede is misschien interessanter: het speelt niet in het wilde westen. In de stad Philadelphia is een buurt waar stads-cowboys hun paarden houden. Een jonge knul gaat daar bij zijn vader wonen en leert veel over deze cowboys en wat zij voor hun gemeenschap doen. In beide films zit Idris Elba, dus dat is al helemaal prima.

Aanverwant is Dolemite Is My Name, ook op Netflix. Eddie Murphy speelt een een comedian en rapper speelt van voor dat rap bestond. Zeg maar, de voorloper er van. Deze Rudy Ray Moore wist met niks te beginnen, behalve een serie sterke verhalen, en daar een carriére in film en muziek mee op te bouwen. Onverwacht erg interessante en leuke film.

Als we dan toch bezig zijn: kijk ook eens naar Blackkklansman op Netflix. In deze film het waargebeurde verhaal van een zwarte undercover agent die in de KKK infiltreert. Niet alleen een mooi stukje geschiedenisles, maar je ziet ook dat de problematiek nog steeds speelt in de VS. Ondanks de zware kost en nare dingen die gebeuren, ook een film met ruimte voor humor.

Meer geschiedenis?

Cleopatra is een oude film die nu op Disney+ te zien is. Destijds, en heel lang daarna, de duurste film ooit. Echt een mega-productie. Dat doet Cleopatra wel eer aan. Elizabeth Taylor speelt haar met verve. Ga er wel even voor zitten, want het is ruim drie uur. Cleopatra probeert in deze film het Romeinse Rijk af te houden om Egypte in te lijven. Niemand weet hoe accuraat de film echt is, maar onderhoudend is het wel.

Op Prime Video kun je iets modernere geschiedenis zien. The Death of Stalin is ook niet helemaal historisch, maar de echt enge dingen staan dichter bij de werkelijkheid dan je zou willen. Onverwacht grappig op een hele donkere manier. Je zou aansluitend de serie op Netflix How To Become A Tyrant kunnen kijken.

Is het allemaal wat de zwaar? Wist je dat Saturday Night Fever op Prime Video te zien is? Fijne discomuziek, veel dans scenes, familiedrama op de achtergrond en weet je nog, dat je met heel veel mensen in één ruimte kon zijn? Zonder mondkapjes! Even wegdromen. Het verhaal van de jonge Tony, die een saai baantje in een winkel heeft, maar die in het weekend met zijn vrienden de dansvloer op gaat en daar de koning is. En de jaren 70 zijn nu ook officieel lang geleden. Dus dit valt ook onder geschiedenis.

Er staan nog wel meer films op mijn lijst, maar te veel keus is ook niet goed. Laat het me weten als jij nog een tip hebt!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *