Lockdown Diary #19


Ik hoop dat dit een van de laatste diaries wordt, want ik ben het een beetje zat, eerlijk gezegd. Niet de lockdown, per se! Maar om de dag een berichtje schrijven staat me nu een beetje tegen. Gek he? Ik vind het blijkbaar niet echt fascinerend om over mijn en onze belevenissen te bloggen.

Goed nieuws, dat wel. Onze bank en stoel komen dus deze week en we moeten de oude spullen voor die tijd de deur uit krijgen. En dat lijkt nu te lukken. Eén stoel is verkocht en daarvan financier ik het ophalen van de andere spullen. Want niemand lijkt de gave en in zeer goed staat verkerende spullen tweedehands te willen aanschaffen. En dat stuit me tegen de borst, een beetje. Want het waren niet alleen dure spullen, maar ook echt kwalitatief beter dan die banken van Ikea die ik op Marktplaats zie wegvliegen.

Maar goed, ik hoop dat degene die ze komt ophalen er alsnog een mooie bestemming voor vindt. Toch gek dat ik overal lees dat men zo graag krinloopwinkelt en vintage koopt, maar als je dan zelf iets aan de man probeert te brengen voor een schappelijke prijs, dan hoor ik alleen maar krekels.

Even ter verduidelijking: onze nieuwe bank en stoel zijn onze eerste écht nieuwe bank en stoel, ooit. Ik heb nog nooit eerder een nieuwe bank, niet tweedehands, gekocht met mijn gozer. Onze oude bank heeft ruim 15 jaar (bijna 20!) bij ons dienst gedaan. En de bank die we nu wegdoen is nog geen twee jaar oud en voor ons al tweedehands. En ik ben zo blij met onze nieuwe bank! Echt uniek voor ons, op maat gemaakt, naar onze eigen wensen. Heerlijk. Geen schaamte van mijn kant.

Gisterenavond keken we Squid Game op de oude bank, ietwat ongemakkelijk zittend. Want de bank is voor ons net iets te klein als er ook een kat en een hond aanwezig is. Maar ik droomde al weg dat we volgende week dus lekker loungend kunnen zitten. En wat zal het fijn zijn om daar middagdutjes op te doen, in het weekend. Kom maar op!

Vanavond kijken we weer The Expanse. Ook voor het laatst met de hond en kat vechtend om een plekje tussen ons in. Ik kan niet wachten.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.