Happy Stuff #2

Planten in huis

Het blijft fijn om jezelf af en toe te herinneren aan de leuke kanten van het leven. Vandaar mijn Happy Stuff post, ook omdat het wel een makkelijk lijstje is. Niet te veel over nadenken. Hoewel ik wel een beetje wil experimenteren met de vorm van deze serie.

Ochtendrondje met het hondje

Aan de ene kant ben ik een ochtend-mens. Ik hou er niet zo heel erg van om lang in bed te liggen. Aan de andere kant, ik hou er wel van om in bed te loungen. TV kijken, boekje lezen, lekker onder warme dekens, met zachte kussens. En als ik me zo voel op een koude winterochtend is het soms lastig om op te staan.

Maar als ik met de hond het ochtendrondje loop, als het nog donker is, dan denk ik iedere keer weer: dit is ook wel heel erg fijn. Tegenstrijdig, he? Ik heb een ‘snel’ rondje en een normale wandeling, en als ik echt zin heb dan lopen we het super-rondje. Het snelle rondje is als ik al een beetje laat ben en de dag snel wil beginnen. Chi is geen fan van het snelle rondje. Hij probeert me altijd te overtuigen verder te lopen. Het normale rondje is ongeveer 15 minuten. Dat vindt hij prima, maar … soms heeft hij meer nodig. Dan lopen we het super-rondje! Dat is minimaal 20 minuten en Chi bepaalt dan de route. Happy stuff voor ons allebei.

Chocolade muffins

Onze lokale supermarkt heeft ontzettend lekkere chocolade muffins. Dat ik die nog maar één keer gehaald heb is een prestatie waar ik trots op ben. Maar aan het einde van de week haal ik ze weer! Om te vieren dat we een nieuwe bank krijgen. Je moet namelijk wel een goede reden hebben.

Onze lokale supermarkt is prima voor dat soort kleine verse boodschapjes, maar verder ben ik toch ook heel happy met de boodschappenbezorgdiensten. Het scheelt tijd en sjouwen. Aan de andere kant, als ik meer zware boodschappentassen draag, kan ik vaker een chocolade muffin eten.

‘Wij zijn een muziek-duo’

Er is niks leukers dan samen een mmo spel spelen. Wij spelen bijvoorbeeld regelmatig Lord of the Rings Online. We hebben er wel steeds minder tijd voor, maar als we dan weer eens spelen, dan kunnen we het niet laten.

Ik op de blaashoorn, hij met zijn luit. En dan maar onze speellijst aflopen in de Crafting Hall. Het moment dat ik mijn magische boog verruil voor mijn muziekinstrument is een happy moment. Ik hoef niks ingewikkelds te doen, het spel heeft een ingebouwd muziek-systeem en we hebben de bestanden op onze pc staan om de muziek te spelen. Kwestie van een toetsencombinatie en enter. Onze lijst met muziek is wel wat gedateerd, deze dagen. Want we hebben niet veel nieuwe nummers. Maar mensen blijven toch wel naar ons luisteren. Leuk!


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.