Laatste Lockdown Light Diary?

Kaarsen op tafel

Het begon met de eerste Lockdown Light Diary in November. Dit is de 21ste editie. En je weet dat ik eigenlijk geen zin heb om deze serie verder te zetten. Het bijhouden van een online dagboek is niet waar ik een blog voor ben begonnen. Dat klinkt raar, want voor veel mensen is een blog dus juist een dagboek-achtig iets. Dus ik ga nu onderzoeken of ik er nu mee ga stoppen … of terugkom met de Lockdown Light serie zoals het begonnen is.

Waarom begon ik hiermee? Ik wilde voor mezelf weten of de lockdown light, en later de harde lockdown, voor mij en mijn gozer nou echt een inbreuk was op ons leven. Natuurlijk waren er dingen die we niet konden doen, maar ik wist eigenlijk al dat het voor ons weinig uitmaakte. Onze familie bezoeken is al lastig: de ene helft woon in het buitenland en de andere helft woont ook niet om de hoek. Onze vrienden zien we online als het moet en we hebben voldoende middelen om in contact te blijven. Het is voor ons niet noodzakelijk om naast elkaar op de bank te zitten om sociaal te zijn.

(Liever niet eigenlijk. Onze oude bank was al aan de kleine kant en ik hoef niet zo nodig op iemand’s schoot te zitten.)

Wat heb ik geleerd? Voornamelijk dat ik mezelf echt wel censureer over mijn sociale contacten in verband met privacy. Ik ben toch van een generatie die niet alles op internet gooit. Er is al voldoende van mij bekend. Een hele uitleg over die ene keer dat we tussen kerst en oud en nieuw toch familie bezochten, vond ik niet nodig. Ik heb daar ook voldoende weggelaten, denk ik.

Ook deel ik niet elke keer dat ik een spelletje speelde, of een stuk puzzel legde. Op een gegeven moment vond ik dat terugkerende ritueel een beetje saai worden. Ik schrijf dan liever een soort van review van het spel dat ik speelde, waarbij ik meer over de gameplay kan schrijven.

Hoe wil ik verder? In de eerste Lockdown Dairy van de harde lockdown schreef ik al dat 14 januari dan hopelijk mijn laatste zal zijn. Maar ergens voelt het toch alsof de lockdown nog niet over is. De horeca is nog niet open, er is nog een afwijkende openingstijd voor winkels en het is ook gewoon nog niet over. Dus ergens voel ik dat ik wel door moet gaan.

Maar wanneer is het dan wel over? Ik zie wel dat er veel meer mogelijk zal zijn in de zomermaanden. Maar omdat het virus toch weer erg onvoorspelbaar lijkt te zijn en mensen ook een herinfectie oplopen, verwacht ik niet dat we zo vrolijk en vrij verder gaan als in 2019. Nog niet. Dus laat me er nog 10 dagen aan vast plakken. Dat zijn nog 3 diaries, denk ik. Dat is te doen, toch?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.