Animal Crossing: nog steeds!

animal crossing screenshot

Animal Crossing New Horizons heeft het hele jaar door leuke gebeurtenissen, net zoals in het echte leven. En nu we het derde jaar bijna ingaan, in maart, hebben we dus alle verjaardagen al 2 keer gehad, de balonnenboog voor 2021 en 2022 in ons bezit en kijk ik uit naar de derde keer het eierzoekfeest. ACNH is zeker het spel dat ons door de pandemie heeft gesleept. En we spelen het nog dagelijks.

Herfst en winter in ACNH

Voor de tweede keer zagen we de blaadjes aan de bomen herfstig bruinkleuren. Voor de tweede keer kwam de sneeuw op de grond en de bomen. En toch waren er nog nieuwe dingen te ontdekken. dat kwam vooral omdat we de vorige winter andere dingen aan ons hoofd hadden. Maar ik denk dat er ook wel wat nieuwe objecten en opties waren toegevoegd.

Najaar en kerstperiode

Mijn poppetje werd aangekleed met een kerstjurkje van vorig jaar en ik had eindelijk genoeg materiaal voor het ‘craften’ van de kerstboom. Hoewel het in het spel helemaal niet uitmaakt of je je poppetje aankleed voor het seizoen, had ik er toch veel lol in om een te kiezen voor outfits die er warm uitzagen. Behalve dan het kerstjurkje. Dat zag er wel frisjes uit.

Outfits combineren

Eén van de leukste dingen vind ik dan ook om outfits te combineren. Omdat er elke dag maar een beperkt aantal artikelen te koop zijn in de winkeltjes op het eiland, heb je nooit direct een complete outfit bij elkaar. En soms is het leuk om dingen die niet bij elkaar horen toch te combineren.

Nieuwe kleding koop je bij de Able Sisters. Zij hebben elke dag een nieuwe selectie van kleding. Er is zelfs een pashokje! Er zijn items die maar één keer per week wisselen, maar elke dag kan er iets tussen zitten wat je nog niet hebt. Voor de laatste update ging de winkel standaard om 9 uur in de ochtend open, wat net iets te laat was voor mij in verband met werk. Nu gaan ze een uurtje eerder open, voor mij. VIP treatment. Elk kledingstuk komt in verschillende kleuren. Maar er is beperkt ruimte in je kast, dus alles verzamelen was geen optie. Tot de update. Nu is er meer ruimte in mijn inventory.

Cultuur op het eiland

Naast het verzamelen van kleding zijn we ook op zoek naar de twee items die we nog nodig hebben voor ons museum. We hebben daar al verschillende grote kunstwerken hangen en staan. Sommige daarvan hebben we ook in het echt gezien. Gek genoeg maakt dat het wel speciaal. De David, Nefertiti’s Bust, The Birth of Venus en natuurlijk de Nachtwacht.

Vanwege de willekeurige kans is het ons nog niet gelukt om die laatste twee items te pakken te krijgen. Je krijgt namelijk ook vaak nep-kunst voor je kiezen en gek genoeg is er blijkbaar een overschot aan echte Da Vinci’s Mona Lisa’s. De echte duplicaten kunnen we wel weer verkopen, maar de nepperds moeten we iedere keer weggooien.

Nog steeds hebben we veel plezier van dit spel. Maar ik vraag me af of dat blijvend is. Tijdens de eerste lockdown was het echt een uitlaatklep. Ik kon toch winkelen op een manier, we gingen toch naar een museum en haalden herinneringen op en ik had zelf een koffie-corner gebouwd om ‘na te spelen’ dat we ergens koffie gingen drinken. Maar als alles straks weer normaal wordt, blijven we dit dan doen? Of is de lol er dan vanaf, zeker als we dat museum vol hebben. Geen idee…


2 reacties op “Animal Crossing: nog steeds!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *