Maaltijd bezorgen: thuis uit eten

Maaltijd bezorgen: thuis uit eten

Thuis koken we graag, als we tijd hebben. En soms, als we echt geen tijd of zin hebben, bestellen we wat buiten de deur. De afgelopen maanden waren echt niet anders dan de afgelopen jaren: eten bestellen doen we al langer, alleen zijn nu meer restaurants overgestapt op bezorgen van eten. Als het dus even kan, laten we graag een maaltijd bezorgen. Heerlijk! Toch?

Uit eten aan je eigen tafel

Toen we nog in de stad woonden, was het makkelijk om eten te halen. Aan alle straten, op alle hoeken, zat wel een snackbar of andere snelle hap. Gezond was het misschien niet altijd, maar makkelijk wel. Daarna woonden we verder weg van plekken waar je makkelijk een snelle hap kon halen. En bezorgen was iets wat alleen gedaan werd voor pizza. In die periode ben ik anders gaan koken, zodat er altijd wel een maaltijd in de vriezer te vinden was die we snel konden opwarmen. Maar in deze tijd kwam we de eerste thuisbezorgservice op gang, heel mondjesmaat.

Sinds 2020 wordt echt alles bezorgd, om een of andere reden *kuch*. Onze favoriet, pre-pandemie, was Italiaans eten – geen pizza – en Indiaas. De Italiaanse maaltijden werden goed warm afgeleverd met een broodje en kruidenboter erbij. Het komt altijd binnen in een warmhoudbox. Ik deed dat dan nog wel op een bord, omdat ik eten uit styrofoom niet gezellig vind, maar mijn gozer vindt het prima om dan ook een bord uit te sparen voor de afwas. Heel soms dekte ik de tafel echt uitgebreid en probeerde ik de uit-eten-beleving na te bootsen. Ook voor de pandemie en tijdens de pandemie. Ik vouwde zelfs de servetjes in vormpjes!

Tafel dekken voor een bezorgde maaltijd

Bij sommige maaltijden die bezorgd worden zitten ook borden, bestek en servetjes. Soms zelfs met warmhoudplaatjes! Maar als je een ‘gewone’ bezorgde maaltijd hebt, of zelfs gewoon pizza, dan is het ook leuk om toch de tafel leuk te dekken. Tenzij je voor de tv gaat hangen met een punt pizza in je handen (denk aan vlekken op de bank!). We doen het niet altijd, maar voor sommige maaltijden haal ik alles uit de kast, letterlijk: borden, rechauds (warmhoudplaaten), servetjes, opscheplepels… En dat staat gewoon leuk! Het liefst haal ik het eten ook nog uit de bezorgverpakkking om het leuk uit te stallen, maar soms is het gewoon al een beetje lauw aan het worden en gooi ik het dus maar snel op een bord.

Gedekte tafel voor bezorgde maaltijd

Wat ik merk is, dat als we op deze manier aan tafel gaan zitten, we langer tafelen dan normaal. We eten rustiger, babbelen meer en het is meer ontspannen. Ik denk dat het meehelpt dat we geen afwas in het vooruitzicht hebben. De borden gaan zo de vaatwasser in en er zijn geen pannen om af te wassen of keuken om uitgebreid schoon te maken. Het is dus aantrekkelijker om er echt een rustpuntje van te maken. En als je er over nadenkt, is dat ook juist wat je nodig hebt als je al geen tijd of zin hebt om te koken.

Maaltijd bezorgen is een luxe

Natuurlijk is een maaltijd bezorgen duurder dan zelf koken. Uit eten gaan is ook duurder. En we hebben ook wel eens vreselijk slecht eten bezorgd gehad. Maar over het algemeen vinden we het de kosten wel waard. Net zoals uit eten gaan ook een luxe is die we, als het kan, op prijs stellen.


3 reacties op “Maaltijd bezorgen: thuis uit eten”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.