Streaming films: februari

film posters

Geen idee wat te kiezen bij een avondje films kijken? Ik vind het zelf zo vervelend als je na een half uur – of soms zelfs na anderhalf uur! – erachter komt dat je naar een vreselijke film zit te kijken. Natuurlijk is smaak subjectief, maar hier volgt een lijst van films die we recentelijk gezien hebben op de streaming services.

Isn’t It Romantic – Netflix. Ik hou niet van RomComs en dacht dus dat dit wel een leuke film voor mij zou zijn. Maar het blijft natuurlijk een romcom. In dit geval over een single lady architect die denkt dat romantiek en liefde niet voor haar zijn weggelegd: zelfs haar hond negeert haar. Maar als ze in een coma raakt en wakker wordt in een ‘andere’ wereld, waar alle leuke mannen haar wel ineens opmerken, gaat ze anders over zichzelf denken. Misschien dat ze wel uit deze bizarre romcom wereld wakker wordt als ze voldoet aan de cliche’s uit de films! Maar wie moet er dan verliefd op haar worden? De rijke knapperd of haar leuke collega met wie ze zo veel lol heeft? Aardige film, zou geen muzikale scenes moeten hebben, want die zijn tenenkrommend slecht.

The Imitation Game – Prime Video. Deze film gaat over Alan Turing die als wiskundige betrokken was bij het decoderen van de berichten die door de nazi’s werden verzonden in de Tweede Wereldoorlog. Hij bouwde een machine die razendsnel kon bepalen hoe de berichten met de enigma-machine gedecodeerd konden worden. In de film wordt gesuggereerd dat deze machine de basis was van de hedendaagse computers, maar die wortels lagen er al veel eerder. Het was wel een enorme stap vooruit, in het machinaal laten uitwerken van data. Hele mooie film en erg onderhoudend.

Hidden Figures – Disney+. Over wiskunde gesproken. In Hidden Figures werden de dames die de berekeningen deden, handmatig, voor het landen van de maanraket ook computers genoemd. Inderdaad: dames. Want men negeerde natuurlijk graag de wiskundigen die de data en berekeningen leverden voor de maan-missie, zeker omdat het dames waren en dus niet zo heldhaftig als de mannen die in de capsule zaten. Of zo. Hoe dan ook: wil je meiden inspireren om toch meer met cijfertjes te doen, dan is dit een perfecte film. Ook voor al die wiskunde-leraren die zeiden dat meisjes geen wiskunde konden.

Marvel-films: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings / The Eternals. Disney+. Begrijp me niet verkeerd: ik hou van Marvel films. Maar dit was een ‘mixed bag’, zoals dat heet. The Legend of the Ten Rings was vermakelijk, maar met een beetje leeg plot – maar met Ben Kingsley, dus: yay! En The Eternals had een redelijke plot, maar geen verhaal of interessante personages. Hm. Behalve Kit Harrington, die de paar scenes die hij had gewoon echt domineerde. Dit is een kwestie van ‘kijken als je Marvel-completist’ bent. Anders mag je de films rustig overslaan. Maar ik vond Shang-Chi dan weer net even prettiger kijken dan The Eternals.

Ghosts of War – Prime Video. Nee. Gewoon niet doen. Het is een vreselijke film en dit is voor niemand prettig. Onnodige plottwist, kijkers-bedrog en onaangename hoofdpersonages die op geen enkele manier de kijker grijpen.

Encanto – Disney+. Natuurlijk ben ik ergens een fan van Disney films. Maar er zit ook heel veel troep bij. Encanto is de eerste keer dat ik zeg: yes! Ze kunnen het dus wel. Encanto gaat over een familie die ergens vaag voor gevlucht is en in een idylisch valleitje terecht is gekomen. Daar wachtte een bijzonder huis op hen en werden ze allemaal een beetje magisch. Maar niet op de Harry Potter manier. Ieder lid van de familie kreeg een gave: sterk zijn, met dieren kunnen praten, lekker koken. Dat soort dingen. Iedereen had daarmee een afgebakend plekje in de familie en de omringende gemeenschap. De film zit verder vol met echt lekkere muziek dus je kunt er lekker bij wegdromen.


2 reacties op “Streaming films: februari”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *