Streaming Films: Maart

Filmposters

Wat zijn we blij dat we weer internet hebben en daardoor ook weer kunnen streamen! Voor maart heb ik wel een paar films op het oog om te kijken. Het blijft lastig om leuke films te vinden, want de algoritmes op de sites sluiten nauwelijks aan bij wat we echt kijken. Dus hierbij mijn tips voor de komende maand.

Old Skool

Aan het begin van de maand zat ik vijf dagen in isolatie. Hoewel ik me redelijk met mijn werk kon bezighouden, was ik wel blij dat ik de rest van de tijd kon vullen met The Matrix trilogy – op Netflix. De films heb ik al vaak gezien. Toch blijft het mij boeien om ze om de zoveel tijd weer eens te kijken. Alledrie de films zijn via Netflix te zien. De eerste film is van rond 2000 en daardoor voelt het ook wel een beetje gedateerd, eerlijk. Maar het is niet alleen nostalgie. Veel scenes zijn nu zo iconisch dat ze bijna de template zijn geworden van andere actiefilms. Toen was dat allemaal nieuw. Nu is het niet meer zo vernieuwend. Mocht je de films nog niet gezien hebben, waag je er aan. Het is een liefdesverhaal, met een science fiction actiefilm laag er over heen.

West Side Story – Disney+. Voor mij is de originele filmversie van West Side Story al vrij perfect. Ik had dan ook gemengde gevoelends over een remake van Stephen Spielberg. Maar van de trailer werd ik wel erg blij. West Side Story is gebaseerd op Romeo and Juliet van Shakespeare. De theater versie en de film versie zijn verplaatst naar de spanningen in het New York van 1950, waarbij de twee verliefde hoofdpersonen tot een andere bevolkingsgroep horen. Ondanks dat zijn ze vreselijk verliefd. LIefde overwint alles, toch? Ik ben nu heel erg benieuwd naar de nieuwere versie. Het zal vast niet anders aflopen, maar toch.

Historisch, realistisch

The King´s Man – Disney+. Deze film kwam al een poosje steeds voorbij. In mijn hoofd stond het als een soort van James Bond in de jaren 10/20 van de vorige eeuw. Helaas vond ik de film na een uurtje wat saai worden. Er komt genoeg drama in voor, maar ik vond het helemaal niet zoals James Bond. James Bond is bijvoorbeeld veel meer een comedy met actiescenes. En The King’s Man is een historische film die het helemaal niet nauw neemt met de daadwerkelijke geschiedenis. Jammer. Stukje fictie ingegraven in gebeurtenissen die naar de eerste wereldoorlog leidden en helaas daardoor irritant. Ik had liever een documentaire gekeken. Of als je dan toch iets met pure fictie kijkt, dan Indiana Jones and the Temple of Doom. Het kan een mooie compromis-film zijn: dan ben je allebei ongelukkig met de keuze.

Being the Ricardos – Prime Video. Lucille Ball ken ik natuurlijk van de I Love Lucy show, en alle incarnaties daarvan. Later ontdekte ik dat Desilu Studios, de tv studio van Lucy Ball en haar man, verantwoordelijk was voor Star Trek(!). Dus mevrouw Ball had ik allang in mijn hart gesloten. Being the Ricardos gaat over het moment in het leven van Lucy en haar man waarop zij beschuldigd van lidmaatschap van de communistische partij. Dat was in die tijd een doodzonde in de Verenigde Staten en kon haar carrière om zeep helpen. Tel daarbij op dat het huwelijk ook niet altijd even makkelijk was, dat haar co-ster en vriendin het ook moeilijk had en dat ze nog steeds moest opboksen tegen veel vooroordelen. Dit is niet alleen een mooie film voor Lucy-fans, maar ook om een mooi tijdsbeeld te zien. Ga kijken. En zoek daarna op YouTube eens wat clips op van The Lucy Show.

En humor helpt ons op de been

Identity Thief – Netflix. Het is een standaard comedy met Melissa McCarthy en Jon Favreu. Maar daardoor ook lekker wegkijkvoer voor een luie zondagmiddag. Familie-vriendelijk ook nog. En ik geef toe, Melissa is ook best grappig. Zelfs als ze hoogst-irritant is als haar personage. Sandy Peterson is een kantoorlummel wiens identiteit wordt gestolen door een dame uit Florida. Ze vraagt credit cards aan zodat ze kan feesten en daardoor komt de echte Sandy ontzettend in de problemen. Hij besluit haar over te halen om met hem mee te gaan om zijn problemen op te lossen door op te biechten dat er een persoonsverwisseling is geweest. Dit is een beetje een road-trip film en dat doen ze niet slecht.

The Adam Project – Netflix. Pas vanaf 11 maart, hoor. Maar Ryan Reynolds kan bij mij bijna niet stuk. Zelfs R.I.P.D. vond ik wel leuk (maar Red Notice dan weer niet). En de trailers van deze film over tijdreizen naar je kindertijd lijkt me dan wel weer erg leuk. Het spreekt mijn inner-nerd aan. Dat, en Mark Ruffalo (of Buffalo?) speelt er ook in mee.


Eén reactie op “Streaming Films: Maart”

  1. Haha, je bent de eerste die ik ‘The Matrix’ zie omschrijven als een liefdesverhaal, maar je hebt wel gelijk. Ik kijk ze ook af en toe nog eens terug, ze blijven goed vind ik. Alleen de nieuwe heb ik helaas nog niet gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *