Mercedes Lackey – Boek op Nachtkastje #5

Mercedes Lackey – Boek op Nachtkastje #5

Ik heb een hele sterke voorkeur voor fantasyboeken en Mercedes Lackey is toch wel één van mijn favoriete auters. In een tweedehands boekenwinkeltje in Maastricht kwam ik een deel twee uit een serie van haar hand tegen. En ik bestelde dus al snel de andere 4 delen omdat ik wel weer eens een fijne serie wilde lezen. Het is het zeker waard. Mijn TBR stapel is dus ook weer een beetje gegroeid.

New York 2140

Ik heb dit boek bijna uit! Vergeleken met Mercedes Lackey schrijft Kim Stanley Robinson vrij stevige verhalen. Het boek is dikker, er zijn meer verhaallijnen en personages en daardoor is het een langere tocht door dit boek. Een beetje alsof dit een stevige volkoren boterham is (heel lekker en vullend) en Lackey’s serie een chocolade muffin (en die moet je ook af en toe eten). Het nadeel van New York 2140 is dat het een post-apocalyptische wereld is en daar leven we vandaag de dag al in. Wil ik echt bovenop al het nare nieuws nog lezen over hoe we gaan overleven als de zeespiegel stijgt en stranden verdwijnen, straten onder de zee liggen en er drijvende boot-steden zijn? Soms wel, ja. Omdat ik er ook wel hoop uit haal dat we vindingrijk genoeg zijn om op welke manier dan ook te overleven.

Maar soms wil je dus gewoon even die chocolade muffin tussendoor.

Foundation, Collegium Chronicles

Mercedes Lackey is een van die schrijvers die ik echt wel goed vind en die me geweldig vermaakt met haar verhalen, maar die ik af en toe gewoon vergeet. Het voordeel is dat ik daardoor steeds weer opnieuw verbaasd ben dat ik haar zo goed vind. Ze was een protegé van een van mijn echte lievelings-schrijfsters, Marion Zimmer Bradley. Lackey schrijft voornamelijk fantasyboeken, maar ook alternate history (wat een favo-subgenre is van mij). Op mijn nachtkastje ligt nu dus Foundation, deel 1 uit de serie van Collegium Chronicles. Het verhaal speelt zich weer af in het land van Valdemar, waar herald-mages telepatisch communiceren met intelligente paarden.

Toevallig wordt haar eerste serie in dit universum tot tv-serie gemaakt, net als Robert Jordans Wheel of Time. De trilogy van Lackey, The Last Herald-Mage, was mijn kennismaking met haar werk en ook het allereerste fantasyboek met een LGBTI hoofdpersonage, waarbij dat een bijzaak was van zijn personage en niet de reden waarom zijn verhaal draaide. Heel fijn, dus. Perfect om in deze tijd op tv te laten verschijnen, denk ik.

Stapel boeken groeit weer

Naast de vier Lackey boeken vonden ook, vandaag, weer 2 andere boeken hun weg naar de stapel. We waren als uitstapje vandaag naar Amsterdam, waar ik bij Waterstone’s en American Book Centre heerlijk gewinkeld heb.

Naast de oude boeken op de stapel, nu dus de complete Collegium Chronicles van Mercedes Lackey erbij. Daarnaast een voor mij nieuw boek van K.J. Parker: A Practical Guide to Conquering the World (ook één van mijn lievelingschrijvers) en ik waag me nu toch maar aan The Witcher – deel 1 -, Blood of Elves.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.