TV series die we nu kijken #3

illustratie samen op de bank

Na en korte blog-break zijn we er weer met de TV series die we nu kijken. We hadden zo’n mooi weekschema. Door het tijdelijk wegvallen van internet stapten we even over naar box-sets en daardoor hebben we nu eigenlijk te veel series in ons schema staan. Welke box sets winnen het nu van streaming?

De box sets met discs

Boston Legal – box set. Er is een hele goede reden dat wij Boston Legal kijken. De fratsen van James Spader en William Shatner zijn gewoon erg leuk. Is Boston Legal een komedie-serie? Misschien wel. Het draait om een gerenomeerd advocatenkantoor in Boston, waar Spader een advocaat speelt die een beetje asociaal is, maar toch ook weer niet. En Shatner een oudere advocaat is die op zijn glorietijd teert. Dat er dus in elke aflevering wel een zaak wordt afgehandeld is een leuke bijzaak, maar de echte lol ligt in Denny Crane die zichzelf misschien wat overschat en Alan Shore die ondanks dat hij een loner is, toch een vriendschap onderhoudt met Crane. Ondanks dat ze een compleet andere kijk op de wereld hebben.

Frasier – boxset. Frasier, de spin off van Cheers, is wel degelijk een komedie-serie. Van grappige situaties tot complete slapstick. Frasier, een radio-psychiater met een talkshow, neemt zijn oude vader in huis. Daar komt dat ook een hond bij en een inwonende fysiotherapeute. Frasiers broer Niles komt regelmatig langs en samen met Frasier zijn zij het snobbige duo tegenover de gewone man die hun vader is. Er zitten heerlijke absurde personages in en ik lig vaak dubbel bij de afleveringen.

Het science fiction hoekje

Picard, Prime Video. Picard, de captain uit Star Trek: The Next Generation, is nu toe aan het tweede seizoen van zijn eigen serie. Picard is een oude man, maar gaat nog gewoon met een ruimteschip de ruimte in en komt deze keer zijn oude vijand, de almachtige Q, weer tegen. Die stuurt Picard en zijn team weer in de richting van de Borg, een buitenaardse dreiging van cybernetische wezens. De eerste keer dat Q weer op het scherm verscheen was hij ‘jonger’ gemaakt zodat het personage er precies zo uitzag als in de jaren ’80. Met een vingerknip werkte hij zijn uiterlijk bij, zodat de acteur John de Lancie met nog meer venijn in zijn rol kon kruipen. Ik geef toe, ik ben nu een stuk banger van Q dan in The Next Generation. Ik hou mijn hart vast over wat Picard nu weer te wachten staat.

Lost in Space, Netflix. Er zitten briljante stukken in Lost in Space, maar soms gaat het erg traag. En dat vind ik niet erg. Niet elke serie hoeft flitsend en vlot door de verhaallijn heen te gaan. De familie Robinson is weer uit elkaar door omstandigheden. De kinderen zijn gestrand op een planeet die meer dood dan levend is, de ouders proberen een ruimteschip weer werkend te krijgen na een aanval van best enge robots. Persoonlijk vind ik het jammer dat ‘Professor’ Smith weinig aandacht krijgt, want zij is een behoorlijk gevaarlijke, maar interessante, vrouw met een eigen agenda. Is zij echt alleen uit op zelfbehoud of zal ze toch op een moment uit sympathie en medeleven gaan meehelpen om de gevaren het hoofd te bieden?

Ook leuke tv series

Golden Girls, Disney+. Eindelijk heeft Disney+ de Golden Girls voor Nederland beschikbaar gemaakt. Deze oude serie voelt ergens nog wel relevant aan, ondanks dat sommige referenties naar oude films, muziek en persoonlijkheden aanwezig zijn. Zo hoorde ik eindelijk weer eens een muziekstuk van Glenn Miller en dat is echt een lange tijd geleden. De vier oudere dames laten wel zien dat zij hun tijd vooruit waren. Of we zijn in de afgelopen 30 jaar een paar stappen achteruit gegaan of zo. Dit is leuker dan Sex and the City.

Better Call Saul, Netflix. Eindelijk! We zijn begonnen aan de prequel van Breaking Bad. En mijn gozer was er helemaal niet van overtuigd dat we dit leuk zouden vinden. We wisten toch al hoe het ging aflopen? Ja. En dat is ook de kracht. Want we zien de advocaat Saul Goodman gevormd worden. We komen andere personages tegen voor hun verhaal in Breaking Bad. En de vertel-stijl is nog steeds briljant. Ondanks dat we weten hoe het voor iedereen eindigt, min of meer, worden we als kijker nog steeds verrast door de plot twists die daarheem leiden. Briljant.

Mijn re-watch: nostalgie

Ik kijk op dit moment weer The Good Place op Netflix. Deze serie over morele en ethische vragen, verpakt in een aantrekkelijk verhaal met grappige situaties, is heerlijk om tussendoor te kijken. En ik heb The Muppet Show weer ontdekt op Disney+. Ook hier geldt, net als bij Golden Girls, dat de gasten in de Muppet Show oud en onbekend zijn, maar omdat ik als kind alle afleveringen gezien heb, is het pure nostalgie. Ongelooflijk hoeveel van die serie is blijven hangen in mijn geheugen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *