Animal Crossing: de lente

Animal crossing spel screenshot

Is dit echt al de derde lente die we vieren in het Nintendo Switch spel Animal Crossing: New Horizons? Ja. Zijn we nog niet uitgespeeld? Nog niet helemaal, maar we zijn wel een heel eind. Waarom blijft dit spel me zo fascineren of is het instant-nostalgie? Animal Crossing is nog steeds een favoriet spel hier in huis en ik laat je graag onze leukste momenten zien.

De wintermaanden lopen af

Winter in Animal Crossing is heel erg aanwezig. De grond wordt wit en er zijn veel grijze dagen. Ik vind het dat passend om mijn poppetje (dorpsbewoner!) aan te kleden in winterse kleding.

Op de eerste lente dag verdween de sneeuw en keek ik ook weer in de kast naar lentekleding! Het is zo simpel, maar best leuk. Ik geef eerlijk toe dat het één van mijn favoriete dingen is in het spel: het aankleden. Er is dan ook een kleine challenge te doen binnen het spel, waarbij de modeontwerpster je vraagt om een bepaalde kledingstijl te showen. Doe je het goed, dan krijg je een kadootje. Ik doe het nu altijd goed. Best leuk om altijd te winnen.

Het museum is helemaal af

In het museum, waar je Blathers vindt, kun je donaties doen van vissen, insecten en gevonden fossielen. Die worden dan in het museum getoond, met een beetje extra informatie. Het is lastig, maar binnen een jaar kun je alles vangen en doneren. Moeilijker is het doneren van kunst. De kunstwerken kun je namelijk alleen kopen via Redd, een shady gast die ook nep-kunst verkoopt. Heel soms krijg je een kunstwerk van een eilandbewoner, maar ook daar zit vaak een nepperd bij.

We hebben eindelijk de hele kunstcollectie compleet. Het museum is nu vol met alles wat er te verzamelen is. Het was een hele klus, maar het is ook wel erg leuk. Het grappige is dat we nog steeds échte kunst kunnen kopen, maar niet meer doneren. Dus we hebben 3 Nefertiti hoofdjes staan. Natuurlijk kun je ze ook verkopen voor Bells.

De lente in Animal Crossing

Met de lente kom je ook in de carnevale periode terecht. En daarna komt het eierfeest met de haas. En dan ook de bloesemperiode, waarbij er roze bloesem val te vangen op het eiland. Daarmee kun je dan weer ‘craften’ of knutselen. Ik mis nog een paar recepten en items, maar deze lente krijg ik alles af. Van het eierfeest heb ik alles al eens geknutseld.

Er zijn nog een aantal dingen voor ons om af te maken. We hebben nog lang niet alle items geknutseld of recepten gemaakt. En ook op het vakantie-eiland ben ik nog niet klaar. Daar kun je huizen inrichten en dat geeft het poppenhuis-gevoel. Ook leuk! Maar ik ben zo een half uur kwijt aan het inrichten van een huis! Ik denk dat ik daar tijdens de zomer misschien nog wat plezier aan kan beleven. Spelen we dit nog volgende lente? Ik heb geen idee. ACNH kun je best een weekje niet spelen, maar als je langer wegblijft dat worden de eilandbewoners wat onrustig en groeit het onkruid overal. Het lijkt dus een spel van alles of niets. Want een hele dag onkruid plukken is niet mijn ding.


4 reacties op “Animal Crossing: de lente”

    • Het is ook erg leuk. Ik speel het dan wel als volwassene, maar natuurlijk is dit ook leuk voor kinderen. Je leert geduld te hebben en dat je moet sparen, dat je vriendelijk moet zijn naar je buren. Het is eigenlijk best een sociaal spel. En natuurlijk is het verzamelen van alle objecten erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *