Pasen met Lego blokjes

Pasen met Lego blokjes

Wist jij dat elk jaar een Lego paasset wordt uitgebracht? Na de onverwachte sneeuw gingen we in de Kalverstraat in Amsterdam naar de ‘flagstore’ van Lego en daar zagen we een bouwset met twee paaskuikentjes! Lego heeft op ons allebei een aantrekkingskracht. Mijn gozer en ik bouwden in onze kindertijd veel met Legosteentjes. Mijn droom was altijd een groot kasteel te bouwen. Maar die sets zijn duur. Deze kleine paasset is een stuk kleiner en ook makkelijker te gebruiken. Dus we kochten deze sets.

Twee paasets: kuikens en paashaas

De paashaas kreeg je gratis bij een bestelling en de kuikentjes zijn ook los te koop. We kochten een Legoblokjesontkoppelaar. Dat is een klein stukje gereedschap waarmee je Lego-steentjes ook weer los kunt koppelen. Dat is namelijk soms best wel lastig. Het papieren Legotasje was ook wel grappig. Op de terugweg in de metro zag ik heel wat kinderen nieuwsgierig naar het tasje kijken.

De paashaas komt in een zakje met je bestelling mee (zolang de voorraad strekt). Ik vind het niet echt een spectaculaire set, maar voor zo’n klein haasje is het best leuk. De kuikentjes komen in een echt doosje in verschillende zakjes. Bij het in elkaar zetten van de sets werden wij onmiddellijk door nostalgie overspoeld. Toch merkten we allebei dat de blokjes anders aanvoelen en dat de kleuren ook anders zijn dat de sets waar wij vroeger mee speelden. Dat is verder niet erg, want het is nog steeds kwalitatief goed.

Paashaas met ei

Dit ging nog goed. We kregen geen ruzie (omdat mijn gozer het bijna in zijn eentje in elkaar zette). Ik vind het verfkwastje een leuk detail en het roze neusje is wel erg schattig. Het ei is niet echt overtuigend, maar als je ze zo bij elkaar zet is het best een leuk decoratiestuk. Zoveel paasdecoratie hebben we niet, dus deze Lego paasset komt wel op onze paasontbijttafel te staan.

Het zijn wel veel kleine stukjes. Of het daarom voor kinderen ook echt leuk is, is de vraag. Dat hangt natuurlijk ook van het kind af. Ik kan me wel voorstellen dat het een leuk speelsetje is. De onderdelen zijn natuurlijk ook te gebruiken voor het bouwen van een ander speeltje.

Lego paasset met kuikentjes

De bouwset met de kuikens is iets ingewikkelder, maar daardoor ook leuker. Er zijn meer blokjes en onderdelen en het ziet er ook wat gelikter uit. De kuikentjes zijn verschillend van formaat en hebben lekker overdreven grote ogen. Daardoor zien ze er best schattig uit. De vleugeltjes kunnen bewegen. Het gebruik van de gladde tegels om de veertjes om de borst te maken geven de kuikentjes ook net iets meer definitie dan de gladde buik van de paashaas.

En hier kregen we een beetje ruzie. Niet enorm erg, maar het was duidelijk dat mijn gozer en ik een andere manier van bouwen aanhouden. Hij ging door alle stappen van de handleiding door en ik liet steeds die kleine priegelsteentjes vallen. Als wij als kinderen samen gespeeld hadden, dan had een van ons allang huilend bij de moeders gestaan. Vooral het ei was best een ding. Maar we kwamen er uit. Het leuke van het ei is dat er extra tegeltjes in de set zitten, waardoor je het ei naar eigen smaak kan decoreren. Ook valt het ei in tweeën uiteen, zodat de kuikens er in kunnen zitten. En nu kan ik niet wachten tot het paasontbijt.

De sets zijn door onszelf aangeschaft. En er zullen er nog wel meer volgen. Ik denk dat we na de puzzels aan de Lego gaan voor de zomer.


2 reacties op “Pasen met Lego blokjes”

  1. Wat zijn ze schattig! Wij legoën ook graag samen. Wel met een strakke taakverdeling: ik zoek de stukjes uit en doe het priegelwerk, mijn wederhelft is van de grove lijnen. Heerlijk!

  2. Het is inderdaad een leuke bezigheid! En ergens is mijn 8-jarige zelf er ook heel blij mee. Echt weer zo’n nostalgisch dingetje waardoor je even de narigheid vergeet. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.