Streaming films april

screenshots van films

De afgelopen weken hebben we weer wat films gezien die al een poosje op onze watchlist stonden. Ik vnd het wel altijd jammer dat ik heel erg naar een film kan uitkijken en dat die dan enorm tegenvalt. Soms omdat een oudere film het gewoon beter deed dan de nieuwere film. Er wordt natuurlijk ook heel veel overnieuw gedaan, zelfs als het geem remake is. Eigenlijk smacht ik dus best wel naar nieuwe en onverwacht goede films. Misschien heb ik er wel eentje tussenzitten in mijn overzicht.

Films voor kinderen

Turning Red – Disney+. Deze film gaat over de pubertijd van een meisje dat in giga-panda verandert. Het was best herkenbaar. Niet dat ik een een grote rode panda veranderde, maar de vriendschap van meiden onderling en het idolaat zijn van een onbereikbare popgroep is niet zo anders als 35 jaar geleden. Als je zelf door de pubertijd gaat, zie je pas achteraf hoe irritant dat was. Voor jezelf en voor je ouders! Maar het vormt je wel. Je doet dingen die je misschien niet zo snel zou doen. En dat gebeurt in de film ook. En de panda is om te knuffelen zo leuk!

The Adam Project – Netflix. Ryan Reynolds in een kinderfilm. Hoe leuk zou dat zijn, dacht ik optimistisch. Natuurlijk is het een gematigde film en er zitten wel leuke momenten in. Maar als tijdreisfilm schiet het helaas tekort. Ik heb voornamelijk mijn boek gelezen terwijl de film op de achtergrond aanstond. En mijn gozer had de kamer toen al verlaten om Resident Evil te spelen. Niet echt een aanrader. Helaas.

Galaxy Quest – Prime video. Leuker dan The Adam Project en zonder tijdreizen (voor tijdreisverhalen raad ik de serie Picard aan). Galaxy Quest was de dvd die ik als allereerste aankoop op internet deed. En de dvd heb ik nog steeds. Het is een film die ijzersterk in elkaar zit, zelfs na tig keer kijken. Ik kan er niets mis mee vinden. Een groep science fiction acteurs (onder andere gespeeld door Sigourneu Weaver, Alan Rickman, Tim Allen, Sam Rockwell, Tony Shaloub) doet weer eens een rondje science fiction conventies. Maar hun carierre is niet wat ze in gedachten hadden. Hun tv serie wordt echter ook ontvangen door een buitenaards ras dat in de problemen zit. De buitenaardsen denken echter dat de tv serie een documentaire is van echte avonturen. De acteurs worden zo ingezet om een planeet en het buitenaardse ras te redden. Echt een leuke film.

Dat kan beter

The King’s Man, Disney+. Eh. Vluchtige film, niet echt interessant. Iets met het Russische hof van de laatste Tsar, Rasputin die flamboyant loopt te zijn en iets met een Britse vader en zoon die lopen te spioneren. Of zo. Ik heb het maar met een half oog gezien want er was echt niets wat er uit sprong voor mij. Jammer.

The Death of Stalin, Prime Video. Beter dan The King’s Man. Hierbij hebben de schrijvers echte voorvallen onder de tiranie van Stalin beschreven, die op zo’n absurde manier worden verteld … maar het is dus niet zo absurd dat het niet echt gebeurt is. Het is een oncomfortabele film, maar ontzettend interessant en zo’n film waar je om lacht omdat je denkt ‘dat kan niet, dat is overdreven, dat is nooit gebeurt’, maar … Mensen met te veel macht doen dus echt rare dingen. Is het ook weer relevant? Ik denk dus van wel.

Drie favoriete films

9 to 5, Prime video. Terug naar de jaren 80, met een film die ook nog steeds relevant is. Maar gelukkig wel écht om te lachen, want dat hebben we nu ook nodig. Heb je wel eens op een kantoor gewerkt? Dan is dit herkenbaar. Drie vrouwen werken op een afdeling voor een baas die misbruik maakt van hun ideeën en inbreng. Hij kleineert ze en beschouwt ze als objecten. Maar dan is het op een dag genoeg en de vrouwen nemen wraak. Dat loopt natuurlijk uit de hand en een serie van grappige misverstanden en vreemde oplossingen komen langs. Echt fijn om te kijken, ook omdat het zo raar is dat er dus blijkbaar weinig veranderd is de laatste jaren.

Sorry To Bother you – Netflix. Is dit een absurde film of magisch realisme? Het gaat eigenlijk ook over kantoorpolitiek, de harde wereld van de ‘corporate ladder’. Om hogerop te klimmen in een call center moet een jonge man zich anders voordoen dat hij is. Hij is daar wel goed in en komt zo terecht in een wereld waar hebzucht goed is. Hij verkoopt echter producten aan kwetsbare oudere mensen, die weinig aan die producten hebben. Alles om het geld binnen te harken. Is dat het waard?

Clockwise – Netflix. John Cleese is (was) erg grappig. In deze film speelt hij een schoolhoofd die erg punctueel is. Leerlingen die laat binnenkomen, kunnen een uitbrander verwachten en zelf is hij nooit te laat. Er zijn geen excuses die hij accepteerd. Maar … dan komt het moment waarop hem alles tegenzit op het moment dat hij zelf te laat lijkt te gaan komen op een belangrijke afspraak. Weet je: dit is een lieve film. Er zit geen greintje narigheid bij en alle personages zijn eigenlijk ergens wel sympatiek. Het is ook herkenbaar: of je bent iemand die elf vaak te laat komt; of je bent iemand die alles altijd perfect vooruit plant en dan toch nog wel eens iets onverwachts tegenkomt. Fijne film.


2 reacties op “Streaming films april”

    • Ze werd vroeger wel weggezet als beetje dom blondje, maar dat was ze nooit. Slimme zakenvrouwe, maar ook met een goed hart, denk ik. En ze is inderdaad erg grappig. Net als Jane Fonda en Lily Tomlin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *