Series die we nu kijken #4

illustratie samen op de bank

Het is nu mooi weer en dan kijken we altijd net iets minder televisie. Maar er zijn nog steeds een paar series die elke week langskomen. The Expanse bijvoorbeeld, die slaan we geen week over. Ook omdat het verhaal erg in elkaar verstrengeld zit, met veel lijnen en personages, dat ik bang ben de draad kwijt te raken als we overslaan. Trouwens, als we deze serie zouden bingen, dan zou ik de helft van het verhaal niet volgen. Maar we kijken ook lichtere zaken, en die tv series wil ik graag even met je delen.

Tekenfilms!

Human Resources – Netflix, 30 minuten, animatie voor volwassenen (en tieners? Misschien?). De spin-off van Big Mouth gaat over de wereld van de hormoonmonsters en de andere ‘helpers’ van de mensen. Er komen dus weinig mensen in voor, maar omdat de monsters wel verbonden zijn aan de motivatie van mensen werken ze in teams. En in die teams is onderling tussen de monsters wel wat aan de hand. Is het leuk? Ehm, Big Mouth is denk ik leuker. Maar Maya Rudolph is mijn favo hormoonmonster en voor die humor kijk ik dit. Het is ook meer een kantoor-humorserie, maar dan totaal ondersteboven. Eigenlijk doet het me een klein beetje denken aan Toren C, maar dan Amerikaans. En minder slapstick. En minder grappig. Maar wel leuk!

Bob’s Burgers, Disney+, 30 minuten, animatie (voor volwassenen). Bob en zijn familie zijn absurd, maar toch herkenbaar als gezin. We waren eigenlijk van plan om The Simpsons nog maar eens te kijken toen we Bob’s Burgers tegenkwamen. En eigenlijk is dat maar goed ook, want The Simpsons zijn nu wel erg passé en Bob juist weer erg fris en nieuw. Leuke serie.

Science fiction, natuurlijk

Snowpiercer – Netflix, 50 min, apocalyptische science fiction. De trein raast nog wel door het sneeuwlandschap van een wereld waarin het klimaat veranderd is en mensen niet kunnen overleven in de vrieskou. Maar in het laatste seizoen krijgen we de hoop dat het misschien mogelijk is om de trein te laten stoppen en weer buiten te kunnen leven. Er zijn warmteplekken gevonden en een overlevende! Maar zoals verwacht zijn er voor- en tegenstanders. Blijven we veilig op een trein, waar voedsel steeds meer een probleem wordt of gaan we proberen om een bestaan op te bouwen, wat ook een probleem zal zijn met kou en het verbouwen van voedsel? Hoe dan ook: de overlevingsdrang van mensen is er nog steeds. Op naar het vierde seizoen volgend jaar!

Picard – Prime Video, 50 minuten, science fiction Star Trek spin off. Het tweede seizoen van Picard is een gemengde zak drop. Ik hou van drop, maar niet van alle drop. Bij mij blijven de honingdropjesvaak over in de zak. Maar dat terzijde. De mooie momenten: Q en Quinan zijn terug. De introductie van Q in dit seizoen is … geweldig! John de Lancie geeft ons een Q waar ik serieus bang van werd. Helaas zijn er ook veel momenten die minder zijn. Zoals Rios die een Kirk-moment heeft en valt voor een dame uit het verleden. Ja, dit is een tijdreis-seizoen, met de Borg. En daar gaat het met Star Trek nog wel eens mis. Het science fiction element is ondergeschikt aan de karakterschetsen. Prachtig is de aflevering waarin Picard iets ontdekt over zijn ouders en hoe dat hem gevormd heeft. Jammer is dat er echt bullshit science fiction plaatsvind als Rios een hedendaagse dokter een futuristisch apparaat geeft om neurologische schade te neutraliseren. Alsof die dokter weet hoe zo’n aparaat werkt en door het over een hoofd te wuiven alles hersteld wat beschadigt is. Ze vraagt niet eens: welk knopje, hoe activeer ik dit, wat doet het precies? Klopt gewoon niet. En toch geniet ik van de serie.

Onverwacht leuk

The Movies that Made us – Netflix, 50 min, documentaire achter de schermen bij bekende films zoals Robocop en Dirty Dancing. Zelfs bij films waar ik zelf niets mee heb, kan ik in deze docu serie nog wel wat leuks ontdekken. Dirty Dancing is bijvoorbeeld niet echt een film waar ik nou wild van was toen die uit kwam. Ik was schijnbaar de uitzondering. Maar had ik toen geweten dat de hoofdrolspelers elkaar niet konden uitstaan, had ik de film met andere ogen bekeken!

Dynasty – Netflix, 50 min, drama/soap met ovrer de top verhaallijnen. Oh my Fallon, wat is dit toch een fijne serie. Niet alles werkt even goed en de verhaallijnen gaan wel in rap tempo, maar het ziet er gelikt uit en Fallon is een fantastisch personage. Eindelijk heeft Alexis haar apartement en dat doet zeker niet onder voor het oorspronkelijke apartment. Ook is nu Amanda verschenen en het schijnt dat Dex Dexter ook in het volgende seizoen langs komt. Er is niks moeilijks aan deze serie en het zijn luchtige verhalen. Heerlijk.

Hate-watching: Seinfeld. Ik vind er echt geen bal aan en val dan ook fijn in slaap bij deze serie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *