Streaming Zomerse Films


Het is nog geen zomer: ik heb nog regelmatig mijn winterjas aan. Om toch een beetje in de stemming te komen zocht ik naar een paar zomerse films op de streaming services. Naast Dune zijn we nog niet naar de film geweest sinds … nou, 2 jaar. En er is genoeg te streamen dat we ook lekker thuis op de bank naar films kunnen kijken. Zin in zomer? Ik wel.

Vakantiefilms!

Grease – Netflix. Deze film is uit 1978 alweer. De muziek van Grease zal ik altijd met de zomer verbinden. Eén van de bekendste liedjes is niet voor niets ‘Summer Nights’ over een eerste verliefdheid, gezien van het standpunt van het meisje en de jongen. Ouwe film, maar nog steeds lekker om te kijken op een lome zomerse middag.

Vacation – Netflix. Een re-boot van de National Lampoon’s Vacation film, dit keer met de zoon van Clark Griswold, die met zijn familie de ultieme familievakantie wil herbeleven. Zeker niet zo goed als het origineel, maar wel een film over vakantie en verwachtingen die niet helemaal volgens plan verlopen.

Romancing the Stone – Disney+. Is dit een vakantiefilm? Misschien niet echt. Een schrijfster is op zoek naar haar verdwenen zus, in de jungle (natuurlijk), en loopt een avonturier tegen het lijf. Ik denk dat het de tropische omgeving is die mij in een vakantiestemming krijgt. Geen diepgaand verhaal, maar gelukkig met een beetje humor naast de romantische verwikkelingen.

Muziekfilms!

Priscilla, Queen of the Desert – Prime Video (MGM). Road trip! Twee drag queens en een transgender vrouw reizen door de woestijn in Australie om ergens op te treden. Onderweg komen ze bij kleine woongemeenschappen langs, bepraten ze hun problemen en komen ze nog dichter bij elkaar. En natuurlijk met muziek en kostuums.

Bohemian Rhapsody – Netflix. Ergens is deze film een zomerse film, voor mij. Omdat ik veel van de muziek van Queen met de zomer associeer, denk ik. Geen reden om dit specifiek op te nemen bij zomerse films, maar ik doe het lekker toch.

Summer of Soul – Disney+. Het muziekfestival dat naast Woodstock een belangrijk muziekfestival was, maar weinig aandacht kreeg (zeg maar: geen). Soul muziek in Harlem, New York. Waarom werd Woodstock zo’n cultureel fenomeen en dit niet?

Strandfilms!

The Blue Lagoon – Netflix. Hmm, is dit nog wel van deze tijd? Ik twijfel of ik dit uberhaupt nog moet aanbevelen, wetende dat de hoofdrolspelers zo jong waren. En dat Brooke Shields er volgens mij ook gemengde herinneringen aan heeft. Ergens is het romantisch en ergens voelt het allemaal heel fout aan. Geen idee … ik denk dat je het zelf nog eens moet kijken om te oordelen. Ik denk zelf dat ik het oversla.

Baywatch – Prime Video. Baywatch was nooit mijn ding. De film zal ik dan ook zeker overslaan. Maar het is misschien wel de meest overtuigende strandfilm.

Shakespeare’s Romeo + Juliet – Disney+. Natuurlijk heb ik deze film op dvd. En het speelt in Venice Beach. En het is een van de beste films die ik ken. Het verhaal van Romeo en Juliet laat zich zo verplaatsen naar een modernere tijd, waarbij zwaarden voor pistolen zijn ingewisseld. En het werkt nog steeds. Ook stiekem een muziekfilm. Zo mooi. Zo ontzettend mooi.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *