Dae speelt Planet Coaster


De afgelopen tijd heb ik voornamelijk Planet Coaster gespeeld. Dit spel is al weer wat ouder, maar ik ben nooit echt ver gekomen. Op een of andere manier trok het me juist de laatste tijd. Daarnaast hebben we samen weer LotrO her-ontdekt, waarschijnlijk omdat het 15 jarige jubileum uitpakte. En ik starte ook af en toe De Sims 4 weer op.

Pretpark in Planet Coaster

Ik ben erg fan van simulatie-spellen. Planet Coaster is net zoals Rollercoaster Tycoon en Parkitect een pretpark en achtbanenbouwer. Planet Coaster is ook cartoony, maar iets minder dan Parkitect. Het is ook moeilijker om een achtbaan te bouwen. De andere twee spellen hebben namelijk standaard bochten en stukken; Planet Coaster geeft je meer vrijheid om elk onderdeel aan te passen. Leuk, maar daardoor ook lastiger om met de muis te bewerken. Gelukkig kun je elk bouwsel, van achtbanen tot gebouwen, ook opslaan en hergebruiken. Ik ben nu bijna door de ‘makkelijke’ scenarios heen.

Mooie landschappen in LotrO

Lotro (Lord of the Rings Online) bestaan dus 15 jaar. Zolnag spelen we het ook al. Maar niet continue. We zijn nog in content die in 2011 is toegevoegd. Sommige spelers vliegen door de quests, wij doen rustig aan. We hebben namelijk genoeg te doen en samen gamen is een stukje ontspanning. Niet iets waar we veel uren aan besteden door de week. Soms spelen we ook jaren niet. Okay: maanden. Maar als we spelen, dan is het leuk. Juist omdat we dan een paar uurtje in het weekend spelen blijft het gezellig. Het is nu echt een super-simpele MMO. We hebben bijna geen tegenstand van de vijanden meer. Alles is makkelijker en simpeler geworden. Maar het ziet er nog steeds prachtig uit, die landschappen.

Ook De Sims 4 weer

De Sims 4 heb ik een stuk minder gespeeld. Ik trap er iedere keer weer in om mijn sims uiteindelijk toch met kinderen op te zadelen. En dan gaat mijn interesse stijl naar beneden. Sim-kinderen zijn super-saai om te spelen. Ik ben nu wel eindelijk eens begonnen aan een sim naar college te sturen. Ze is nu afgestudeerd en het viel mee. Het blijft een spel waarbij ik me vaker verveel dan dat ik er echt veel lol aan heb. Tijd om maar weer eens naar City: Skylines en Tropico over te schakelen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *