Happy Fun Stuff #6

Happy Fun Stuff #6

Ja, het is weer tijd voor een fluffy filler post en deze happy fun stuff dingen zijn makkelijk te bedenken. Niet omdat mijn leven één groot feest is waar alleen maar fijne en leuke dingen gebeuren (duh), maar omdat als ik hard nadenk ik best een paar leuke dingen kan bedenken. En hoe cheesy ik dat ook vind, het is ook leuk om daar dan even bij stil te staan. Zeker nu.

In het nieuws

Koffiedrinkers leven misschien langer: Hoe heerlijk! Weer zo’n onderzoek dat natuurlijk niet 100% compleet is, maar in een bepaalde groep koffiedrinkers blijken mensen langer te leven dan in de groepen die geen koffie drinken. Zelfs als je suiker in he koffie hebt! Ik drink zelf zwarte koffie (maar ook thee), dus ik lees graag bevestigende berichten over koffie. Er zitten wat mitsen en maren aan: het kan zijn dat koffiedrinkers over het algemeen ‘rijker’ zijn, en/of gezonder leven. En of dit ook geldt voor koffie met siroopjes en suikersmaakjes, zoals de ondrinkbare ‘stroopwafel-koffie’ van starbucks, ehh … ik denk dat dan de suikeroverdosis het gezonde effect wel canceled.

Sporten in de middag is ook goed voor vrouwen: Fijn om te lezen! Want wij sporten samen laat in de middag. Onze trainer had al eens gezegd dat dat voor mij ’te laat’ was en dat ik er meer uit zou halen om eerder te trainen. Maar wat ík wil is spierenopbouw en spierkrachtbehoud. En dat is voor vrouwen over het algemeen beter te bereiken door … laat in de middag te trainen! (Of vroeg in de avond.) Yay voor eigenwijs zijn!

Aan tafel

Fijne eenpansgerechten: Lekker om te koken, makkelijk om af te wassen. Ik ben fan van eenpansgerechten een we hebben weer een nieuwe favoriet. Shaksuka, of een variant daarop. In dit geval ui, courgette, spinazie en tomaten in een pan mikken, met knoflook; dan een eitje of twee breken in de pan en in 10-15 minuten gaar laten worden; en vervolgens met een volkorenbroodje opeten. Let op: dit blijft vrij lang erg warm! Tong verbrand, maar met maar één pan om af te wassen heel gelukkig momentje.

Oeoe! Chocolaatjes! Soms wijk ik eens af van mijn dagelijkse 85% chocolaatje en gaan we voor een doosje met bijzondere chocolaatjes. Kleine bonbon-achtige dingetjes, maar dan niet echt bonbons. Maar ze waren wel lekker. Niet zo lekker als Neuhaus chocolade, want dat is echt een feest. Maar wel erg lekker.

Zon!

Zon op balkon: Ons oude huis had een tuin pal op het zuiden en dat vond ik heerlijk. De hele dag overdag zon en dan in de avond weg met die hittebol. Nu zitten we op het westen en dat betekend geen zon overdag en pas laat in de middag warmte op het balkon. Vind ik toch minder, maar het geeft me wel iets om naar vooruit te kijken overdag. Dan lekker op het balkon in het zonnetje. En ons volgende huis dan maar niet meer direct op het westen. Liever zuid/zuidwest. Met de slaapkamers ver weg van de zon.

Wandelen in de zon: Om dan toch overdag een beetje zon te zien, heb ik gelukkig het excuus om te wandelen met de hond. En ik ben nu dus geinteresseerd in de soap rond alle eendjes, vogels en ganzen. Er is een ganzenpaar, waarvan de een een poosje bij de eendjes ‘logeerde’. De ander was weg, dacht ik. Maar plots waren er drie ganzen! En toen kwam de eenden-logeerder ook weer terug op z’n oude plekjes. Met een mannetjes-eend erbij! En daarna was de vierde gans ook were terug. Maar! Waar de 2 nieuwe ganzen samen scharrelen, blijven de twee ‘losse’ ganzen ver uit elkaars’ buurt. Raar he?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.