Chihuahua time #2: beetje verwend?


Nu Chi ons enige huisdier is, zou je kunnen denken dat hij het wel fijn vindt om ons voor zichzelf te hebben. Maar Chi mist onze katten best wel. Natuurlijk komt hij graag op schoot zitten. En natuurlijk probeert hij nu dingen uit die hij vroeger niet deed. Dat is ook logisch omdat alles in huis anders is zonder de katten. Is onze kleine chihuahua een beete verwend? Vast wel, dat waren de katten ook.

Hondenkleding: oh nee.

Een hond heeft een vacht die meestal wel bestand is tegen de kou en de wind. Nederland is nou niet echt een bevroren winterlandschap. We hebben al jaren geen elfstedentocht gehad. Dus ik hield vol, 7 jaar geleden, dat onze chihuahua geen hondenkleding kreeg. Maar toen het winter werd en dat kleine ukkie in de sneeuw rondstapte (één dag of zo) vond ik het toch wel erg koud. Hij is klein en zijn vacht is niet echt superdik. Dus kocht ik een zwart ‘leren’ jasje met een ‘bontkraagje’ en dat was prima. En toen een kerst-truitje. Een regenjasje, een regenjasje met kapuchon (die hij niet over zijn hoofdje krijgt), een kerstelfjespakje; kortom, ja, ook onze chihuahua heeft nu een kleine garderobe.

Dat Chi het af en toe koud heeft is te zien aan het feit dat hij, soms zelfs in de zomer, zichzelf oprolt in een dekentje. Hij vindt zijn jasjes niet zo erg leuk, maar dat komt misschien meer omdat hij het niet echt leuk vindt om met koud en nat weer naar buiten te gaan. Ik hou de regel aan dat als ik mijn handschoenen aandoe om mijn vingers warm te houden, dan Chi dan een jasje aankrijgt. Dat werkt prima.

Knap hondje, hoor

Geloof me, Chi wéét dat hij een knap hondje is. Zijn ‘looks’ zorgen er voor dat mensen hem graag willen aanhalen, maar meneer heeft daar dan weer geen zin in.

Door zijn leuke koppie komt hij ook met meer dingen weg dan goed zou zijn voor hem. Ik heb ooit gelezen dat honden die puppie-oogjes hebben geperfectioneerd om mensen mee te paaien en dat geloof ik. Als hij dan iets doet en me zo aankijkt, met die blik, dan is het erg moeilijk om niet toe te geven.

Het is wel een hond

Maar ondanks dat alles is onze chihuahu vooral een hond. Een kleine hond, maar dat beseft hij niet. Zijn taak is duidelijk voor hem: blaffen als er vreemde mensen zijn, je opwarmen als het koud is en zorgen voor afleiding door aandacht te vragen.

Ook wandelingen zijn echt zijn ding; Mee op vakantie vindt hij geweldig, omdat hij dan nieuwe dingen ziet. Hij is erg nieuwsgierig en ik zie hem genieten van treinreizen, op een hotelkamer slapen en nieuwe wandelroutes vinden. Hij is ook blij om weer thuis te zijn, maar dit hondje is een echte reiziger. Ik denk dat dat wel iets is wat alle honden hebben.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *