Lego: Nintendo cube


Het begon met onze paashaasjes, en toen het prachtige kasteel. En nu hebben we een nieuw Lego-project: de Nintendo Vraagteken cube. Bekend van de platform-spelletjes is de gele kubus een icoon van Nintendo. En aangezien wij best fan zijn van Nintendo was dit een bouwpakket waar we wel wat in zagen. Kijk mee wat we tegenkwamen! Let wel op: er zitten spoilers in deze blogpost! De kubus heeft een aantal verrassingen.

Het is een kubus

Op de verpakking lijkt het een simpel bouwsel: gewoon een geel blok van Lego-steentjes. Maar er zit een dikke handleiding bij met veel instructies om de juiste steentjes op de juiste plek te krijgen. In het blok zitten namelijk vier verrassingen verstopt en die moeten op de correcte manier worden ingebouwd.

We beginnen met de basis: het frame waar de onderdelen aan vast worden gemaakt. Het lijkt erop dat de bodem open blijft en mijn gozer vindt dat vreemd. Maar ik denk dat je de bodem toch niet ziet en er moet waarschijnlijk ruimte uitgespaart worden voor de platforms die we nog moeten bouwen. In de kubus worden namelijk platforms van levels verstopt: een ijs-level met pinguins, het vuur-level met de bommetjes en het kasteel van de prinses. Daarnaast is er een geheime ruimte met Bowser, die met Mario het eindgevecht aangaat.

Hoe moeilijk is het?

Het is allemaal miniscuul klein! Dat moet ook wel en het is een soort van pixel-werk effect wat goed bij Nintendo en Lego past. Het lijkt me daarom ook niet echt geschikt voor hele jonge Lego-bouwers. Hoewel … kleine vingertjes kunnen wel overal beter bij. En het ontwikkelt de fijne motoriek ook. Onze oude vingers hadden er soms wel moeite mee. Omdat mijn handen ook erg klein zijn, was ik wel de aangewezen persoon om sommige onderdelen vast te zetten.

Er is een variatie aan kleine stukjes: soms met een ‘afdakje’, soms alleen een ‘tegel’ stukje van 1×1. Elk zakje heeft een aantal extra onderdelen, voor het geval je iets kwijtraakt. Maar mocht je echt een klein onderdeel missen, dan kun je dat in de Lego store kopen, online of in Amsterdam. Wij zijn zelf al een keer naar de Lego-winkel in de Kalverstraat geweest en dat was erg leuk. We hebben daar ook een legoblokjesontkoppelaartje gehaald. … Dat is een handig dingetje om legoblokjes los te wrikken. Voor als je een foutje maakt. Dat gebeurt wel eens met die kleine stukjes.

Lego bouwen is makkelijk

Het hele blok is een fantastisch stukje ontwerp. Niet alleen het bouwen van de kubus, en het inpassen van alle geheimen, maar ook hoe de techniek daar een spel in speelt. Het blok is compleet gesloten (behalve de onderkant die je niet ziet). Als je op de bovenkant drukt, rolt de bovenste plaat naar binnen en zie je de verborgen levels van vuur, ijs en het kasteel. Dat floept eruit, zeg maar! Aan de voorkant kun je een klepje omhoog doen en dan zie je Bowser.

Binnen in de kubus zit namelijk een elastiekje en dat is verantwoordelijk voor het in- en uitklappen. Maar er zijn ook technic-lego onderdeeltjes die bijdragen aan de leuke verrassingen. Ook ingeklapt staat de kubus heel mooi te zijn. Op de buitenkant maak je een patroon met gladde tegels en witte platte steentjes. Hoe blijven die witte steentjes zitten, vraag je je misschien af? Er komt in ieder geval geen lijm aan te pas. Echt alles wordt vastgezet op de lego-manier. Het was erg leuk om deze Nintendo kubus in elkaar te zetten. Gelukkig neemt het niet veel ruimte in beslag. Maar ik heb al een nieuw project gezien, waarvoor we wel even ruimte moeten maken. Misschien?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *