Dae Speelt: Tropico


Maar ook Two Point Hospital. En Banished. Ik ben weer helemaal in de simulationspellen gerold, want het is zo lekker ontspannend om de touwtjes volledig in handen te hebben. Tropico heb ik al een jaar of zo niet meer gespeeld, maar nu ik het weer heb opgepakt, gaat het lekker. En de muziek is zo fijn!

Tropico 6: zomers spel

Als het zomer wordt, krijg ik vaak zin om Tropico er weer eens bij te halen. Dit spel, waarbij je op een tropisch eiland een dictatuur runt (het is een simulatie-spel; ik heb geen interesse om dictator te worden!). Allerlei zuid-amerikaanse, latin muziek op de achtergrond, toeristische trekpleisters bouwen en tegelijk rebellen onderdrukken … het is heel ontspannend. Tropico 6 is weer anders dan Tropico 5, want nu kun je ook nog monumenten uit andere landen stelen! Ik ben nog steeds gek op T5, maar T6 begint nu toch ook wel interessanter te worden. T6 is zeker makkelijker, omdat er meer gevarieerdere beginners-missies zijn. Gelukkig is er ook een sandbox optie waar je lekker je eigen ding kan doen.

TwoPoint Hospital: doktertje spelen?

TwoPoint Hospital is een soort van opvolger van Theme Hospital, de simulation game over het runnen van een nogal raar ziekenhuis. In TwoPoint Hospital kom je dezelfde vreemde aandoeningen tegen en bouw je ook je eigen dokterskamers en operatiekamers. Maar je moet ook denken aan je patienten. Toiletten, snackmachines en bankjes zijn een goede investering. Aan de ene kant wil je je patienten zo lang mogelijk in het ziekenhuis houden, want elke test die ze ondergaan verduidelijkt de diagnose. En daardoor verdien je ook meer. En uiteindelijk gaat het in deze sim er om dat je voldoende verdient aan de ziektes van mensen. Marktwerking, he.

Banished: weer een nieuw begin

Pilkington is mijn nieuwe dorpje in Banished. Ik begon maar weer opnieuw, want er komt altijd een punt dat het spel uit zijn voegen groeit en je her en der maar nieuwe gebouwen neerzet om aan de vraag naar voedsel en huizen te voldoen. Het is gewoon fijn om een nieuw dorpje in te richten en alvast plekken te reserveren voor bijvoorbeeld de markt en de grote kerk. Dat zijn geen gebouwen die je direkt nodig hebt bij het begin, maar ik vind het wel leuk om ze in de dorpskern te hebben. Eers bouw ik liever de jagershut, de verzamelaarshut en de kruidenhut. Met genoeg en gevarieerd voedsel komt je bevolking al snel op peil en dan is het tijd voor de markt!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *