TV series die we nu kijken #6

illustratie samen op de bank

Jeetje! Wat hebben we weer veel series gekeken. Dat komt ook omdat we door een aantal series heen zijn en een aantal series tijdelijk even gestopt hebben. Daardoor was er ineens plek voor die nieuwe series die we nu vanaf het begin kunnen zien, zonder dat we allerlei spoilers moeten vermijden. Dat is nog lastig, want sommige reviews hebben al spoilers in de titel van een artikel staan! Maar goed. Ja, we kijken nu dus ook Obi-Wan Kenobi als eerste en enige Star Wars serie. Want Ewan. Nuff said.

Science fiction!

Obi-Wan Kenobi, Disney+. Ik denk dat Obi-Wan wel een van de meest mysterieuze personages is in Star Wars. In de oorspronkelijke space opera were hij vakkundig neergezet door Sir Alec Guinness, die volgens mij altijd aangaf dat hij ook geen idee had wat hij aan het doen was. Zo mysterieus is Obi-Wan. En toen Ewan McGregor met jeugdig enthousiasme het personage in de prequels belichaamde, was het onvermijdelijk dat er een groot gat was tussen de twee versies. Hoe werd de Jedi die wijze man in de woestijn? Gelukkig heeft Ewan dat nu opgepakt en we zien een oudere, teleurgestelde man, die zich koest houdt en innerlijk veel verdriet moet hebben.

Blake’s 7, dvd box. We zijn aan de laatste afleveringen toe! Dan is de zaterdagavond vrij voor een nieuwe serie. In dit laatste seizoen zitten een paar juweeltjes, onder andere een aflevering geschreven door Tanith Lee (fangirling). ‘Sand’ was best een spannende aflevering, hoewel de special effects natuurlijk bijna om te lachen waren. Maar met de middelen die er waren: goed verhaal. Het viel me op dat dit seizoen er veel sets waren die me deden denken aan Red Dwarf (de komedie-sf serie van BBC). En het schijnt te kloppen. Er zijn wat onderdelen van sets gerecycled én de setontwerper schijnt voor beide series te hebben gewerkt. Ik ben vóór Red Dwarf kijken op zaterdagavond.

The Expanse, Prime Video. We zijn aan de laatste aflevering toe! Nu, achteraf gezien, is dit inderdaad een enorm goede science fiction show, met wel wat kanttekeningen. Niet elke space-opera in de zwarte ruimte van het heelal hoeft kleurloos en donker te zijn; deze serie had wat mij betreft wel wat visueler mogen zijn. In de zin dat ik graag meer memorabele beelden op mijn netvlies had gewild. Misschien dat Avasarala daarom mijn favoriete personage is: haar outfits waren memorable en visueel fijn!

Drama!

Better Call Saul, Netflix. Vaste prik op maandag om de week goed te beginnen. OMG, wat is deze serie toch goed. Net als Breaking Bad, maar misschien nog beter. Gelukkig hebben we nog heel wat afleveringen tegoed, want we zijn natuurlijk nog in seizoen twee. Je zou denken dat het saai is, omdat we al weten hoe Saul/Jimmy binnen komt in Breaking Bad. Maar niets is minder waar. Elke aflevering heeft weer van die momenten dat je denkt ‘het kan ook niet erger worden’, en dan … ja hoor! Zonder dat Jimmy daar nou specifiek op aanstuurt. Dat het leven soms zo samenhangt van ongelukkige toevallen en verkeerde inschattingen… tja.

Boston Legal, dvd box. We hadden ons voorgenomen om het laatste seizoen even een maandje of wat te laten liggen. Zo konden we een avond vrij maken voor Legion. Maar … we hebben toch nog even de eerste (twee) afleveringen gekeken, om te zien welke personages er weer uit waren. Boston Legal heeft een aardig hoge turn-over! Wat me nog steeds boeit is de wisseling tussen comedy en serieuze onderwerpen. Ook in het geval van Denny Crane, die kampt met zijn ‘mad cow’. De advocaat was vroeger een brilliante man en voelt dat nu wegglippen.

Poldark, Disney+. Tussendoor kijken we ook best veel Poldark. Geen vaste avond, maar meer als we een uurtje overhebben. Ik zou bijna zeggen dat we deze serie bingen. Het verhaal speelt zich af in Cornwall in de 18de eeuw. Het draait om de familie Poldark en de ups en downs van hun leven. Pure soap. Heerlijk.

Fantasy!

Disenchanted, Netflix. Het verhaal over Prinses ‘Beanie gaat weer van hot naar her. Of hel. Haar moeder, die haar achterliet, probeert haar nog steeds te beinvloeden en Beanie heeft ook last van nachtmerries. En we komen achter het lot van de elfjes en hoe dat verbonden is met een ander volkje. Ja, het is leuk. Het is een tekenfilmserie, en het gaat over een sprookjesland en het is gewoon leuk. Maar misschien niet per se voor kinderen?

Legion, Disney+. Even ter informatie: de pilot van deze serie hebben we drie keer gezien. Omdat iedere keer dat we tijd hadden, we opnieuw begonnen. En iedere keer verhuisde de serie naar een andere streaming service. Nu heeft de serie hopelijk een vaste plek bij Disney, anders moeten we toch echt een boxset gaan kopen. Kon ik maar een zinnige synopsis van deze serie geven. Dit is in ieder geval de meest innovatieve en fantasierijkste serie die ik sinds een hele tijd gezien heb. Fijn. Oh, gaat over mutants en is gerelateerd aan X-Men.

The Muppet Show, Disney+. Als ik echt wil ontspannen, kijk ik The Muppet Show. Achteraf heeft de serie me zoveel muziek laten horen, dat ik overtuigd ben dat mijn ecclectische muzieksmaak hierdoor ontstaan is. Mijn gozer vindt er weinig an, dus dit is echt ‘mijn’ ding. Hij kijkt naar herhalingen van Seinfeld. Ach.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *