Streaming films juli


Het is zomers weer en dan lijkt het bijna zonde om binnen op de bank films te kijken. Maar! Ik hou er rekening mee dat juli, zoals wel vaker, best regenachtige dagen kan hebben. En onze ToWatch lijsten zijn alweer zo gegroeid dat we weer wat films van de lijst zouden moeten zien.

Al gezien

Spaceballs (Prime Video). Eén van mijn favoriete films: een complete spoof op allerlei (antieke) science fiction films door Mel Brooks. Met een jonge Bill Pullman, in een van zijn leukste rollen. Lone Starr en zijn sidekick Barf (half hond-half mens) moeten de prinses Vespa redden van de gemene Dark Helmet (ja: een Darth Vader parody, gespeeld door Rick Moranis). Lone Starr moet daarom leren om The Schwartz te hanteren: een mystieke ruimte-kracht zoals … The Force. Het wordt absoluut tijd dat ik deze film weer eens zie.

Spaceballs, Marylin Monroe en John Lennon

The Mystery of Marilyn Monroe: The unheard tapes (Netflix). Deze documentaire hebben we gezien in twee delen, maar is gewoon een filmlengte. Wat interessant is aan deze documentaire is dat er gebruik wordt gemaakt van (telefoon)gesprekken met mensen die dicht bij Marilyn Monroe stonden en hun herinneringen aan haar en de gebeurtenissen in haar leven delen. Ik vertel je niks nieuws als ik zeg dat er geen nieuwe onthullingen zijn die niet allang ergens voorbij kwamen. Ja, Marilyn was ongelukkig in de liefde en steeds op zoek; Ja, ze legde het aan met machtige mannen; Ja, haar imago van dom blondje was ongegrond. Toch heel interessant.

John Lennon: Love is all you need (Netflix). Nadat we de documentaire van Peter Jackson gezien hadden, over The Beatles’ laatste optreden, lijkt me deze documentaire ook heel interessant. Net als bij de Monroe docu worden mensen geinterviewd die dicht bij John Lennon stonden en hun herinneringen delen.

Helden: super en gewoon

Doctor Strange in the Multiverse of Maddness (Disney+). Gelukkig duurt deze film ‘maar’ 2 uur, want er zijn wel superheldefilms geweest die langer duurden. Ik ben géén fan van Cumberbatch, maar als Doctor Strange brengt hij iets heel moois naar dit personage. Natuurlijk helpt het als je de origin story gezien hebt, waarin we kennismaken met een échte arts die behoorlijk met zichzelf bezig is en een hoog Dr House gehalte heeft. Als hij zijn handen beschadigt en zijn vak niet meer kan uitoefenen raakt hij lichtelijk in paniek en probeert allerlei alternatieve dingen om maar weer de briljante chirurg te worden die hij was. Maar zijn zoektocht leidt hem naar iets heel anders. In deze film worden zijn krachten ingezet om zijn eigen stommiteit, en hoogmoed, weer recht te zetten. Ben heel benieuwd.

Bruce Campbell (in Doctor Strange etc), Bob Odenkirk en Ryan Reynolds

Nobody (Prime video). In Nobody speelt Bob Odenkirk (uit Better Call Saul en Breaking Bad) de rol van een rustige vader die door omstandigheden zijn wat rauwere kant moet laten zien. Dat heb je als een criminele baas achter je aan komt. Ik ben erg onder de indruk van Bob Odenkirk en daarom heb ik ook echt zin in deze film. Soms kijk je een film puur vanwege de kwaliteit van een acteur.

Free guy (Disney+). Ik ben ook fan van Ryan Reynolds. Zijn type humor ligt mij wel, meerdendeels. En dit is het verhaal van een personage in een videospel, maar dan een van de figuranten. Hij weet niet dat hij maar een personage is in een spelletje. Leuk idee, want ik vraag me ook wel eens af hoe het met de achtergrondfiguren in mijn spelletjes gaat.

Drama en fantasie

The Bookshop (Prime Video). Tja, ik heb in een boekwinkel gewerkt en dan heb je daar eenb zwak voor. Dit lijkt me een niemendalletje om tussendoor te kijken, maar dan wel eentje met Bill Nighy. En misschien ben ik aangenaam verrast. Het verhaal draait om een dame die een boekwinkel opent, maar daar tegenstand bij ondervindt. Wie zou er noiu tégen een boekwinkel kunnen zijn? Beetje ongeloofwaardig verhaal, maar okay.

Emily Mortimer, scene uit The House, en … Judi Dench (omg…)

The House (Netflix). Deze film staat al zo lang op ons lijstje dat we nu bij de eerste regenachtige dag maar moeten gaan kijken. Ik heb wel een zwak voor stop-motion films. De film valt uiteen in drie delen, dus als het moet kijken we het in drieën. Het idee is dat in hetzelfde huis het verhaal van drie verschillende families wordt verteld. Ieder deel speelt in een andere tijd en met een ander verhaal. Er zit een licht horror-element bij, maar is welk geschikt vanaf 12 jaar. Dus hoe eng kan het zijn.

Artemis Fowl (Disney+). Ik heb alle boeken gelezen, geloof ik. Het werd destijds gelanceerd als alternatief voor bijvoorbeeld Harry Potter, want ‘er komen ook elfjes in voor’. Alleen hebben deze elven automatische geweren. Helaas heeft deze film echt vreselijke recensies gekregen, maar ergens wil ik het tóch zien. De boeken zijn prima, zit wat meer humor in dan in HP, maar het is ook net te licht. Ik denk dus dat het probleem is dat er niet genoeg verhaal is. Artemis Fowl is een meester-crimineel van 12 jaar oud en hij gaat op zoek naar zijn vader. Ja, dat is al niet echt een inspirerend uitgangspunt. Maar ik kan dit fijn kijken terwijl ik mijn kerstkleed nummer 3 af-borduur.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *