D&D in tv series


Als Dungeons & Dragons speler vind ik het altijd leuk om iets van D&D in een tv serie terug te zien. En nee, dan niet in Stranger Things of Big Bang Theory (omdat op een of andere manier dat mijn nerdy-bone niet raakt). Gelukkig zijn er genoeg series die het leuker en beter aanpakken. Misschien omdat dat meer mijn type D&D is. Geen idee wat het verschil dan is, maar deze afleveringen vond ik ontzettend leuk!

Community deed twee afleveringen met een D&D spel! Twee! Community speelt zich af op een ‘community college’, zeg maar onderwijs voor volwassenen. In de groep die we volgen zit een personage dat besluit D&D te spelen om een mede-student te helpen. Helaas laten ze de minst-populaire man uit hun groep buiten het spel. En als hij zich er toch tussenwringt, ontpopt hij zich tot de tegenstander die het hele spel onderuit haalt. Het is een episch verhaal. Echt waar. De afleveringen zijn Advanced Dungeons & Dragons (seizoen 2) en Advanced Advanced Dungeons & Dragons (s5).

Abed haalt zijn D&D boek erbij in Community

Voltron had een verborgen roleplaying episode genaamd Mana. In deze aflevering neemt het team intergalactische piloten een vrije dag, waarbij ze zich willen verliezen in een RPG: waarbij de teamleden rollenspel doen. Sommige teamleden zijn daar beter in dan anderen.

Futurama maakte er wel vier afleveringen over! Bender’s Game (part 1 t/m 4, seizoen 6). In de futuristische cartoon probeert de robot Bender zijn verbeelding te gebruiken, nadat hij een spelletje D&D heeft gezien. Dat gaat niet helemaal volgens verwachting natuurlijk. Futurama is overigens een ontzettend leuke serie.

Benders verbeeldingskracht is bijzonder … bijzonder in Futurama.

Rick & Morty – is misschien wel de meest briljante cartoon van dit moment. In Claw and Hoarder (s4) vraagt Morty zijn grootvader Rick, die een slimme uitvinder is, om een draak. Rick weet een tovenaar te vinden in een andere dimensie, die de draak aan Morty geeft. Dat kan niet fout gaan, toch?

IT Crowd gaat over een IT afdeling, je weet wel: als je computerproblemen hebt en dan zeggen ze ‘heb je de computer al uit en aan gezet?’ In de aflevering Jen the Fredo (s4) gebruikt Moss D&D om zijn collega Roy te helpen over zijn ex heen te komen. Rollenspel is daar toch handig voor?

Bow stelt zich voor hoe de aanval op het fort zal verlopen in She-Ra

She-Ra and the Princesses of Power pakt Dungeons & Dragons er bij als de groep rebellen plannetjes smeed om de gemene Hordak een hak te zetten In het tweede seizoen komen ze met de aflevering Roll with it. Het is Bow die daarbij mini-figuurtjes tevoorschijn haalt om op de battle map neer te zetten. She-Ra wordt er een beetje wanhopig van, maar natuurlijk loopt uiteindelijk alles prima volgens plan. Eh?

Buffy the Vampire Slayer moet nodig in mijn Watch This lijstje. Maar in de series finale, Chosen, komt eindelijk D&D voor. De hele serie gaat over weerwolven, vampieren, mummies en andere griezelige monsters, dan is een potje D&D een perfecte manier om te ontspannen. Buffy is een van mijn all-time favoriete series.

De meiden in South Park houden ook van spelletjes.

South Park zette met de aflevering Board Girls (s23) een aardige aflevering neer die over bordspellen en D&D gaat. De jongens spelen graag spellen en zijn over hun toeren als de meisjes in hun klas ook bordspellen gaan spelen. Op hun wijze proberen ze de meisjes weer op hun plaats te zetten door ze uit te dagen een heel moeilijk spel te spelen. Maar dat loopt uiteraard anders dan de jongens verwacht hadden. Een fijne aflevering over gate-keeping.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *