TV series die we samen kijken #7

illustratie samen op de bank

De laatste aflevering van Blake’s 7, de laatste van Obi-Wan Kenobi en de laatste aflevering van The Expanse. Dus ook nieuwe afleveringen van ‘nieuwe’ series!We zijn er een beetje van in de war dat we zoveel ruimte in ons kijkschema hebben. Maar we hebben nog genoeg te kijken op onze lijst.

Maandagavond is nog steeds Better Call Saul (Netflix). We zijn ergens in het tweede seizoen en het is de enige serie die we echt maar één keer per week kijken. Het is echt genieten. Alle dialogen zijn scherp, de shots zijn prachtig (elk frame is een compositie van klasse) en de personages zijn zo echt. En daardoor ook net zo onbetrouwbaar. Jimmy, de advocaat, is nu voor zichzelf begonnen met zijn on/off vriendin. Zijn relatie met zijn oudere broer staat onder hoogspanning. En Mike glijdt steeds verder weg, een transformatie van de beste intenties naar overleven. Totaal een aanrader.

Dinsdag hebben we The Expanse (Prime Video) ingeruild voor Lost in Space (Netflix). We hebben het laatste seizoen nog niet helemaal uitgekeken en ik wil toch wel weten hoe het afloopt. Lost in Space werd nergens de interessante serie die het had kunnen zijn, maar het is nog steeds goede science fiction.

Woensdag zijn we klaar met Obi-Wan Kenobi (Disney+). En de eerste twee, misschien drie, afleveringen waren best goed! Ik genoot van Ewan McGregor en het verhaal van Obi-Wan’s verloren jaren was ook best leuk. En toen waren de laatste afleveringen zo ontzettend saai. Jammer. De woensdag wordt nu weer gevuld met Star Trek (Netflix), de originele serie met Kirk en Spock. Erg gedateerd, nog steeds leuk. Het is wel een tijdsbeeld. De aflevering over de Dohlman, een vrouwelijke leider die toch gedwongen kan worden om tegen haar wil te trouwen, is een beetje bizar. Voor die tijd werd ze neergezet als een machtige vrouw, maar uiteindelijk doet ze toch wat ze niet wil. Omdat mannen haar daar toe dwingen.

Donderdag staat de documentaire op ons lijstje. Dit keer zijn we bezig met Keep Sweet: Pray and Obey (Netflix). Vooral omdat alle vrouwen uit de sekte gekleed gaan als Gretchen uit Unbreakable Kimmy Schmidt. Maar het is een vreselijke recente geschiedenis, natuurlijk. Dat vrouwenonderdrukking eigenlijk altijd wel leidt tot vrouwenuitbuiting en mishandeling wordt wel erg snel duidelijk.

Vrijdagavond, met flammkuchen, Legion (Disney+). Ja, Legion valt onder Marvel. Maar hey, dit is echt een bizarre en fantasievolle serie. Duidelijk niet voor iedereen, want deze serie heeft geen simpel te doorlopen verhaal. Met tijdreizen, absurde superkrachten en onbetrouwbare realiteit vergt dit wel doorzettingsvermogen. Hoewel ik niet kan uitleggen waar we nu zijn in het verhaal, ben ik wel elke vrijdag weer benieuwd wat we nu weer tegenkomen.

Red Dwarf (boxset) is één van onze favoriete series. Nadat we ontdekten dat de setontwerper van Blake’s 7 later meewerkte aan Red Dwarf, werd dit onze keus voor de zaterdagavond. We hebben de complete serie al zeker 3x samen gezien, maar het blijft leuk. Lister is de enige overlevende nadat zijn collega Rimmer ervoor gezorgd heeft dat hun ruimteschip catastrofaal getroffen werd. Lister zat in stasis en wordt duizenden jaren later door de schipscomputer weer tot leven gebracht. Net als Rimmer. Maar Rimmer is nu een hologram. Oh ja, de kat van Lister is de voorouder van een nieuw ras: de derde passagier aan boord, Cat. Later komt er nog een androide bij en daar wacht ik op, want Kryton en Rimmer samen: briljant.

Zondag even rustig bijkomen met House MD (Prime Video). Andere Engelse komiek/acteur held, Hugh Laurie, is geweldig als alleswetende arts in een gerenomeerd ziekenhuis. De focus ligy wel heel erg op zijn persoonlijke leven, maar elke week wéér een casus oplossen werd ook wel een beetje eentonig. Fijn om de week mee af te sluiten.

En tussendoor kijken we She-Ra and the Princesses of Power (Netflix) en Golden Girls (Disney+). Als we een langere avond hebben, dan komt er nog een aflevering van Poldark (Disney+) voorbij.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *