Perfecte filmavonden


Augustus is nog niet begonnen, maar we hebben wel al een lijst met films die we willen zien. Gelukkig hebben we ook een paar dagen vrij! En er is niks fijners dan met een kat op schoot naar een film te kijken. Een perfect filmavond is er natuurlijk eentje waarbij we allebei van de film genieten én de volgende dag kunnen uitslapen. Want … misschien kijken we wel twee films! Welke films hebben we op de streaming diensten klaar staan?

Animatie-avond

We houden wel van animatiefilms. Denk ik. Of ík hou van animatiefilms en mijn gozer kijkt met me mee. Ik denk dat The Sea Beast wel iets is voor ons allebei. Samen hebben we geschreven voor een online verhalensite, wat over steampunk-piraten ging. In The Sea Beast zitten wel piraten, maar ze zijn niet steampunk. Er zijn wel zeemonsters! En er zijn stemacteurs aan verbonden waar we blij van worden, zoals Karl Urban en Jared Harris (deze acteur zien we in Mad Men en in The Expanse). Deze film is te zien op Netflix.

Ponyo

Misschien dat we dit combineren met Ponyo, een animefilm over een magische goudvis die een meisje wil zijn. Het speelt zich af in een klein plaatsje aan de kust, met een soort van plot dat misschien een beetje aan De Kleine Zeemeermin doet denken. Maar het is vooral een prachtige en kunstige animatiefilm van Miyazaki. Of we dit in het Engels of Japans met ondertiteling kijken, daar moet ik nog even over nadenken. Ook deze film is te zien op Netflix.

Om de avond compleet te maken, lijkt het me leuk om sushi er bij te eten.

Fantasy-avond

Bij ons laatste middagje Dungeons & Dragons kregen we de tip om Into The Woods eens te kijken. Chris Pine is niet mijn favo-acteur, maar speelt in de aankomende film Dungeons & Dragons: Honor among Thieves. En Into The Woods schijnt dat wel een leuke rol voor Pine te hebben. Het nadeel is dat we dan ook James Corden moeten tolereren, dus ik wil wel een goede back-up kiezen voor als we misselijk worden van Corden. (Hij is gewoon niet leuk. Ik denk dat hij echt wel een lieve en aardige kerel is, maar man: wat heeft hij een hoog irritatiegehalte waar ik precies verkeerd op reageer.) De film Into The Woods is te zien op Disney+.

Ladyhawke

Helaas is fantasy nog steeds een ondergeschoven kindje, ondanks dat men zegt dat Game of Thrones zo populair was, en eh … dat was het dan ook wel. Daar haakten ook vrij veel mensen af op het moment dat er ijszombies en draken aan te pas kwamen. Maar via de streamingsdiensten kunnen we wel een aantal oude favorieten achter de hand houden: Ladyhawke uit 1985, met Matthew Broderick, Rutger Hauer en Michelle Pfeiffer, is te zien op Disney+. In deze film zijn een dolende ridder en een dief samen op pad. De ridder heeft een havik bij zich en daar blijkt iets magisch mee aan de hand te zijn.

Bij een fantasyfilmavond knaag ik graag op reepjes paprika, tomaatjes en een blokje kaas. Geen idee waarom. Misschien omdat ik dan graag veel snack en dat dan beter is met groente dan chips.

Western-avond

Misschien is het je ontgaan, maar westerns zijn mijn guilty pleasure. We zijn samen ooit begonnen aan Deadwood (een tv-serie), maar daar zijn we nooit verder mee gekomen. Ondanks dat we allebei enthousiast waren over de serie en de acteurs. Mijn insteek is dan ook om Wild Bill, een film te zien op Prime Video, te gebruiken om weer in de stemming te komen door die tv serie. Wild Bill Hickock, een echte legendarische (en mythische) gunslinger uit de laatste dagen van het wilde westen. Sleet zijn laatste dagen in … Deadwood, als sherriff. Hij zat ook een poosje bij het circus van Buffalo Bill en trok een poos op met Calamity Jane. Allemaal namen van echte mensen die nu al aanvoelen als legendes en mythes.

Wild Bill

Mochten we tijd over hebben, veel tijd over hebben, dan wil ik The Hateful Eight nog eens zien. Het is ook te zien op Prime Video, maar we hebben deze film ook op bluray. Deze western hebben we samen in het EYE film museum gezien en het was een hele ervaring. Ergens voelt de film aan alsof je naar een toneelstuk zit te kijken. Alles speelt zich zowat af in één kamer. Het is een lange film, maar het is ook elke minuut waard.

Als snack bij deze films lijken me bonen-tortilla’s wel leuk. Mini-tortilla’s, misschien met corn-chips.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *