Wat als … ik hier een ander blog van wil maken


Al elf jaar ben ik bezig met Tuxedo Cat. De naam en de url had ik gekozen omdat we een tuxedo-kat hadden: een kat met een witte buik en pootjes en zwarte rug. Het is er nooit van gekomen om echt veel over mijn kat te schrijven, ook niet toen we een tweede kat en een hond erbij kregen. Mijn blog, mijn website, bleef vrij algemeen en zwabberde naar alle kanten. Ik heb ook veel interesses en wissel vaak van hobby. Maar wat als ik nu gerichter met deze website aan de slag ga? Misschien moet ik er toch maar een ‘kattenblog’ van maken.

Omzetten

Ik ben er natuurlijk al een beetje mee bezig. In augustus wil ik de site ombouwen tot iets anders. Verschillende blogposts ga ik verhuizen naar een andere site: daenelia.com. Dat domein is alweer 10 jaar oud en past veel meer bij mijn nerdy interesses. Als ik me daar ga toeleggen op science fiction en fantasy, en onze hobbies rond spellen, games en andere nerdy entertainment, dan kan ik dat beter gefocused houden. Een niche vinden waar ik meer van mijn dingetjes in kwijt kan kan helpen om het ook voor mij leuk te houden om content te maken.

Het wordt zeker een groot project en het zal mijn SEO ook niet echt helpen. Maar ik doe dit al jaren omdat ik het leuk vind, niet omdat ik een boodschap heb die ik wil uitdragen. En een beetje focus, voor allebei mijn sites, is misschien een beter manier om het vooral voor mij leuk te houden. Ik zou nooit met tegenzin een berichtje willen schrijven. Of al te veel bezig zijn met trends en wat er speelt op dit moment.

Plannen en uitvoeren

Het zal hier dus wel even een maandje rommelig zijn. Maar daarna hoop ik een opgeruimde website te hebben over katten als huisdier en iets in de trant van tekeningen of cartoons. Dat kost ook tijd om te maken, dus of ik elke dag blijf posten, is nog maar de vraag. Ik zal wel zien hoeveel tijd het allemaal gaat kosten.

Aan de ene kant ben ik er heel enthousiast over om alles te reorganiseren. En aan de andere kant kijk ik er nu al tegenop! Maar ik denk dat dit echt de beste oplossing is. Het uitvoeren is altijd het lastigste. Zolang ik alles goed doordenk en vooruitplan, ga ik hier alleen maar plezier van hebben.


Eén reactie op “Wat als … ik hier een ander blog van wil maken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *