Tuxedo Cat wordt onderhouden door Joyce van den Berg, online beter bekend als Daenelia. Tuxedo Cat is mijn Nederlandstalige hobby-blog over onze hobbies, huisdieren en uitstapjes. Tuxedo Cat is de term voor zwarte katten met witte voetjes en een wit buikje of befje. Onze lief kattenmeisje was een echte tuxedo cat met een schattig wit kinnetje.

Tuxedo Cat, M.

Persoonlijk

We zijn op dit moment met z’n drietjes: ik, hij en de chihuahua. We wonen in een leuke flat. Geen auto, geen kinderen. Dat is niet zielig, want het is een keuze. Natuurlijk is dat minder leuk als je 20 minuten moet lopen om bij de dichtstbijzijnde bouwmarkt te komen. Maar het is weer heel fijn dat je in Ikea nooit gestoord wordt tijdens het shoppen, omdat je iemand uit de ballenbak moet ophalen.

Ons gezinnetje

Ik ben vrijwel tweetalig. Nee: ik ben tweetalig. Opgegroeid met Nederlands, maar ik kon eerder in het Engels tot tien tellen dan in het Nederlands. Hij is Brits, en de voertaal in huis is, onder protest van hem, Engels. Hij wil namelijk gewoon goed Nederlands leren. En een taal leer je het best door het te spreken. Samen spelen we bordspellen (in het Engels dus), Dungeons & Dragons en computerspellen.

Huisdieren en dé tuxedo cat

Onze katten waren allebei afkomstig uit het dierenasiel. We hebben ze onafhankelijk van elkaar opgehaald. M eerst, en daarna E. M, de tuxedo cat,  was een kattig meisje, maar stiekem ook een grote knuffelkat, uiteindelijk. E was ontzettend sociaal en pikt heel vaal van de kattige M. Onze pup is een chihuahua: Chi. Chi heeft geen stamboom, maar is wel gezond en komt uit een goed nest. Zoals verwacht had E hem meteen in zijn hart gesloten en keek M wat langer de kat, eh: pup, uit de boom.

Foto’s

En dan nog even voor de duidelijkheid: alle foto’s op deze site zijn door onszelf gemaakt en zijn niet bedoeld als stock foto’s. Wanneer je een foto of illustratie wilt gebruiken, neem dan contact met me op of laat een reactie achter. Dan kunnen we misschien wel tot een oplossing komen. Maar zomaar foto’s of tekst overnemen: nee, dat kan dus niet.

Samenwerking

Tuxedo Cat is een non-profit hobby blog. Ik ben niet hard op zoek naar samenwerkingen of het schrijven van gesponsorde artikelen op mijn blog. Mocht ik iets schrijven vanuit een samenwerking, zal ik dit duidelijk en transparant aangeven. In andere gevallen mag je er als lezer vanuit gaan dat de produkten door mij op eigen kosten en initiatief zijn aangeschaft. Zelfs de produkten uit mijn eigen webshop!

Wat doe ik wel

Bevalt mijn vlotte stijl je wel? Ik kan voor elke doelgroep schrijven. Neem contact op voor meer informatie over tekstschrijven, webcontent aanleveren, vertalen Nederlands/Engels en andersom, aanleveren van illustraties en/of foto’s en WordPress ondersteuning. Je kunt mijn Engelse blog bewonderen op Daenelia.com.